Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou repartirà polseres per evitar la pèrdua de menors a les platges

dimecres 13 juliol 2016

Es  distribuiran a la comissaria de Platja de la Policia Local de Salou, als espais de Socorrisme de Servitur Salvament i a les oficines d’informació, entre d’altres punts

Un any més, des del Patronat de Turisme de Salou conjuntament amb la Policia Local, s’ha iniciat una nova campanya a efectes de prevenir la pèrdua de nens/es a les platges del municipi i facilitar la localització en tot moment. Per això es distribuiran unes polseres per col•locar als més petits, on es pot escriure el nom i el telèfon de contacte dels pares. En total, enguany se n’han imprès 10.000 que estaran a disposició de turistes i visitants tant a la Comissaria de Platja i als espais de Socorrisme de Servitur Salvament, al Patronat de Turisme de Salou i a l’Oficina de Turisme de la Plaça Europa.

Aquestes polseres també es distribuiran en els allotjaments que ho desitgin, i que disposen del segell de TURISME FAMILIAR que atorga la Generalitat de Catalunya. El regidor de Turisme, Benet Presas, ha explicat que “la iniciativa no és una mesura obligatòria dintre de les condicions que permeten obtenir aquesta certificació en Turisme Familiar, però Salou sempre ho ha considerat una mesura molt adequada  i es compleix des de fa 13 anys” i ha afegit que “és tracta d’una mesura fruit del compromís adquirit amb l’Agència Catalana de Turisme com a element de qualitat potenciant així la idea de Turisme Familiar i de seguretat a la nostra destinació”.

Aquest sistema permet minimitzar en gran mesura el temps que passa des de que el menor es perd fins que es retroba amb els seus familiars, evitant el malestar que això comporta tant pels menors com pels pares. Per tal d’agilitzar la localització dels responsables dels infants, la Policia, el Patronat, els allotjaments i la resta de punts de distribució tindrà a disposició dels ciutadans aquestes polseres (que no es poden treure un cop han estat tancades) i en les quals es marcaran amb un retolador de tinta indeleble, el nom del nen i un número de telèfon de contacte dels pares, per poder ser localitzats en el moment en que el menor aparegui.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha dit que “és un servei que ha funcionat molt bé anys anteriors i les famílies ho agraeixen perquè permet minimitzar una situació angoixant que pot succeir com és la pèrdua d’un nen” i ha afegit que “aquest servei mostra la coordinació entre els professionals de la Policia Local, salvament, el Patronat de Turisme i els allotjaments certificats del municipi”.

D’altra banda, el Gerent del Patronat de Turisme, Juan Carlos Capilla, ha explicat que “aquest any les polseres s’han editat en castellà i angles, i aniran amb el logotip de Salou platja d’Europa, i el logotip de Destinació de Turisme Familiar, a més d’un espai on poder posar nom i un telèfon.” Capilla, ha afegit que “volem potenciar la nostra destinació de turisme familiar i oferir un servei millorat i més segur perquè els pares i famílies que visitin les nostres platges estiguin més tranquils amb aquest servei que s’ofereix de forma totalment gratuïta i que facilita enormement la feina dels professionals en cas de pèrdua del nen/a.”

Aquesta acció va lligada a la certificació de turisme familiar que s’atorga al municipi, per tant des del 2003 que s’ofereix aquest servei. Així mateix, el servei ha anat evolucionant, fins al punt que aquest any, i com a novetat, també s’anunciaran des de la megafonia situada a les platges de l’existència d’aquestes polseres i pels llocs de platja on els interessats poden passar a recollir-les.

Galeria d'imatges

polseres.jpg
2013-06-28_12.09.57.jpg

Document Actions