Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou replanta 365 Lliris de mar en diferents punts del litoral, amb motiu del Dia Mundial del Turisme, avui dilluns, 27 de setembre

dilluns 27 setembre 2021

En concret, s’ha actuat al Far, a la Cala de la Vinya i a la Platja Llarga de Salou, plantant un exemplar per cada dia de l’any, de forma simbòlica

L’alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, ha participat, aquest migdia, a l'acte de replantació d’aquest bulb, acompanyat del vicepresident del Patronat, Hèctor Maiquez, i de l’assessor coordinador de l’entitat, Marc Espasa

Per a aquesta commemoració, l’entitat també ha engegat un concurs a les xarxes socials i ha posat a disposició de la ciutadania el servei  del Trenet Turístic, de forma gratuïta, durant tota la jornada d’avui

 

El Patronat Municipal de Turisme de Salou celebra avui dilluns, 27 de setembre, el Dia Mundial del Turisme, amb una acció de replantació de Lliris de mar, en diferents punts del litoral salouenc, com són el Far, la Cala de la Vinya i la Platja Llarga.

En total, l’entitat ha plantat 365 exemplars d’aquest bulb que creix al litoral salouenc, fent referència als 365 dies de l’any, pel fet que “Salou és turisme tot l’any”. La superfície total d’actuació és de 200 m².

S’ha escollit aquesta espècie perquè el Lliri de mar és present a Salou i es vol consolidar la seva existència a la costa. Fins i tot, es té coneixement que la Platja Llarga de Salou es deia la Platja dels Lliris.

El lliri de mar, lliri de marines, lliri de platja, nadaleta de mar o lliri de santa Cristina (Pancratium maritimum) és una planta de la família de les amaril·lidàcies, Amaryllidaceae. És una espècie halòfita, que prospera amb la sal i psammòfila (amiga de la sorra), que viu arrelada als sorrals litorals del Mediterrani, preferentment a la zona posterior de la duna.

L’alcalde Pere Granados ha explicat que “els lliris de mar són una planta autòctona de Salou, amb una flor, veritablement, espectacular, que creixen i es desenvolupen als sorrals”. “Tenim diferents punts on hi ha una sèrie de dunes, que el que fem és protegir-les i també plantar aquests lliris perquè es consolidin”.

Aquesta plantada, ha assenyalat, ”és una acció que posa en valor el ric patrimoni natural que té Salou”. Per tant, “la celebració del Dia Mundial del Turisme té a veure amb la recuperació patrimonial i natural del nostre municipi”, ha afirmat.   

L’alcalde també ha argumentat que Salou compta amb lliris de mar en diferents indrets del litoral, com, per exemple, la Platja Llarga, el Far, i la Cala de la Vinya, Cala Font, i la Punta del Rescat, espai en el qual “ja hi havia una colònia, i el que fem és reforçar-la”.

Aquesta acció es relaciona amb el Pla Estratègic i el Pla d'Accions de Destino Turístico Inteligente, des del vessant de la sostenibilitat; així com amb les certificacions mediambientals i de sensibilització a les platges (la ISO 14.001:2015). D’altra banda, es tracta d’una iniciativa que fomenta l’assoliment dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030.

 

Altres accions pel Dia Mundial del Turisme

Amb motiu d’aquesta data, el Patronat de Turisme de Salou també ha posat en marxa un concurs al Facebook, amb l'objectiu d'enaltir la importància del municipi en una data tan assenyalada per al turisme, a nivell global. El sorteig es realitzarà entre tots els participants que hagin pres part del concurs. El sorteig designarà un guanyador/a.

Per poder participar-hi, cal ser seguidor de la pàgina de Facebook de VisitSalou; i comentar, un únic cop, la publicació referent al concurs (FES CLIC AQUÍ), responent a la pregunta 'Quin és el seu racó favorit del municipi?', esmentant, al comentari, un amic/familiar/conegut seu.

El concurs s’ha iniciat a les 13 hores d’avui dilluns, 27 de setembre, i finalitzarà demà dimarts, dia 28, a la mateixa hora. A les 13.30 h es donarà a conèixer la persona guanyadora, la qual disposarà d'un termini de 5 dies hàbils per confirmar l'acceptació del premi.

El guardó constarà de 4 entrades a PortAventura Park i un menú gastronòmic 'La volta al món', per a 4 persones, en el restaurant de Salou 'Cook and Travel'. El premi tindrà vigència per a la present temporada.

D’altra banda, el Patronat Municipal de Turisme ha posat a disposició de la ciutadania el Trenet Turístic, de manera gratuïta, durant tota la jornada d’avui, coincidint amb l’últim dia del servei. El recorregut és l’habitual, L1, pel municipi de Salou.

Cal destacar que aquesta temporada el Trenet ha participat amb diversos col·lectius del municipi, en diferents iniciatives amb infants de Salou, i en accions de suport i promoció del comerç de la ciutat.

Galeria d'imatges

P1160884.JPG
P1160889.JPG
P1160901.JPG
P1160912.JPG
P1160917.JPG
P1160925.JPG
P1160928.JPG
P1160950.JPG
01.jpeg
02.jpeg

Document Actions