Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou requereix a l’empresa de l’hotel de Carles Buigas que es pronunciï si vol continuar o no amb l’expedient urbanístic

dimecres 04 març 2015

Un decret d’alcaldia fixa un termini de deu dies per tal que Mediterranea Industrial TRN SA es pronunciï sobre si accepta la proposta d’abonament per a cessions.

Si es desestima aquest extrem l’Ajuntament adverteix que procedirà a la caducitat i arxiu de l’expedient urbanístic, donada la singularitat de l’edificació a construir

                                                                                         

L’Ajuntament de Salou ha enviat un decret d’alcaldia a l’empresa Mediterranea Industrial TRN SA, la propietària del solar de Carles Buigas on s’ha projectat un hotel de quatre estrelles superior, per conèixer si segueixen interessats en l’execució de la instal·lació hotelera. Avui, en la roda de premsa prèvia al plenari municipal, l’alcalde Pere Granados, acompanyat del regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut i del Regidor de Gestió Econòmica, Jesús Barragán, ha explicat que “a dia d’avui l’Ajuntament no té constància formal de que l’empresa hagi renunciat al projecte, com es va publicar a la premsa”. El batlle ha manifestat que “ens considerem persones series i rigoroses -i a la vista que només s’ha publicat en premsa que desisteixen- ahir dilluns se’ls va enviar un decret per tal que es pronunciïn sobre la proposta de majors cessions de sòl en benefici del municipi de Salou i donant un termini de deu dies”. El batlle ha explicat que esperen un pronunciament per seguir endavant o bé arxivar l’expedient ja que “seria impossible continuar amb la seva tramitació, donada la singularitat de l’edificació a construir”.     

L’alcalde ha recordat que el que es demana a l’empresa promotora és una proposta de majors cessions d’espai públic en benefici de Salou seguint el dictamen de 3 de juliol de 2014 de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Tarragona (CTUT). Aquesta va suspendre la tramitació de la Modificació Puntual per requerir un seguit de millores en el projecte: entre ells un estudi paisatgístic, a més d’apuntar que  “en la línia de justificar l’interès públic de la modificació es valoraria positivament que aquestes (cessions) estiguessin vinculades a una aportació del mateix caire en la qual el percentatge de terrenys destinat a cessions fos superior a l’estrictament establert per la legislació urbanística i on el propi document fixés els sòls que passen a formar part del sistema d’espais lliures, quedant aquests vinculats a actuacions i estratègies que aportin qualitat i millora en els elements urbans més fràgils i preuats”.

Així, a més de les cessions obligatòries que estan xifrades en 274.000 euros i del 15% de l’increment de l’aprofitament urbanístic que ascendeix a 805.615,18 euros el govern municipal ha demanat “segons el document de la CTUT, vista la singularitat i la rellevància de la proposta i en la línia de justificar l’interès públic de la valoració” una aportació de 500.000 euros més. Aquestes majors cessions es transformarien en una quantitat econòmica que es destinaria a la compra de terrenys del Xalet de Pedrol Rius i de l’hostal Bona Estada, davant de l’església de Santa Maria del Mar, permetent d’aquesta manera una transformació de terrenys privats en sòl públic.

Cal recordar que en aquests terrenys es permet construir una Planta Baixa+5 mentre que, amb la modificació que s’està tramitant, es permetrien dos edificacions amb 14 i 17 plantes cadascuna.

Granados, ha posat per exemple que des del govern no s’entendria un tracte que no fos d’igual a igual entre empresaris i ha recordat com en una altra promoció hotelera a la zona de Cap Salou -que va rebre el vist-i-plau en l’anterior ple del mes de gener- i on la propietat, a canvi de la modificació urbanística, va cedir el doble de cessions del que tocava per llei en benefici de Salou; unes cessions que s’han monetitzat i que s’invertiran en la millora del Camí de Ronda.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

ple.jpg
P1120879.JPG

Document Actions