Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou revalida a FITUR els diplomes de les Q a les platges de Llevant i Ponent

dijous 29 gener 2015

El regidor de Turisme, Benet Presas, ha recollit aquest migdia les banderes de qualitat, que les dues platges més conegudes del municipi obtenen des del 2008

Salou és l’únic municipi de la Costa Daurada que obté el certificat, que junt amb altres distintius atorguen màxima qualitat al nostre litoral

 

L’Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE) ha concedit un any més la renovació de la certificació Q a les platges de Llevant i Ponent de Salou. El lliurament d’aquest distintiu que acredita la qualitat del servei que es dóna a aquestes platges s’ha fet aquest migdia al palau de congressos de Madrid en el marc de FITUR, la fira internacional de Turisme que s’està celebrant en aquesta ciutat i on Salou hi té una presència destacada. El regidor de Turisme, Benet Presas, ha recollit aquest reconeixement per a les dues platges turístiques més conegudes de Salou: la de Llevant i la de Ponent.

El regidor de l’àrea manifestava la seva satisfacció per la renovació del reconeixement i destacava que “seguim sent l’únic municipi de la Costa Daurada que hem obtingut aquest distintiu. L’Ajuntament de Salou ha prioritzat la recerca contínua de l’excel·lència dels serveis a les platges de Salou amb la implantació de les certificacions de gestió mediambiental i de qualitat dels serveis per posicionar-nos com un tret diferenciador a les nostres platges, i a Salou com a una destinació de qualitat”, apuntava.

Presas també ha volgut destacar la trajectòria en l’aposta per aquesta certificació de qualitat que des del 2008 es va aconseguir per primer cop; des d’aleshores s’han anat superant les auditories de seguiment i també successives renovacions (2011 i la del 2014) implicant una supervisió de nou de tots els aspectes relacionats amb la gestió de les platges i la qualitat dels serveis que s’hi ofereixen. A més a més, s’ha de tenir en compte que totes les platges de Salou compten amb la certificació de qualitat mediambiental ISO 14.001:2004 i, a més, la Platja de Llevant amb la Bandera Blava.

Els elements que ha tingut en compte l’ICTE a l’hora d’atorgar aquest distintiu, que aporta prestigi, diferenciació, fiabilitat i rigor, són: la seguretat, salvament i primers auxilis; la informació, la neteja, el manteniment d’instal·lacions i equipaments, els accessos, els serveis higiènics i els serveis d’oci.

D’aquesta manera, per exemple, ha valorat l’existència d’un sistema de tractament de queixes i suggeriments dels usuaris, així com d’un sistema de balises per la sortida i entrada d’embarcacions; i de papereres/contenidors en tots els accessos principals i en altres accessos secundaris.

Altres criteris que ha tingut en consideració han estat que l’equip humà que ofereix els serveis de seguretat, salvament i primers auxilis, posseeix la formació adequada i compta amb els recursos materials suficients, que l’horari de funcionament dels serveis d’oci està definit i es comunica als usuaris, i que els serveis romanen a disposició dels usuaris durant més de 8 hores al dia, entre altres aspectes.

Galeria d'imatges

q.jpg
reconocimientosQ_2014_Catalua_02.jpg

Document Actions