Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou revalida la certificació de qualitat Q de les seves platges

El distintiu avala la qualitat dels serveis i equipaments que s’ofereixen a les platges Llevant i Ponent

divendres 17 desembre 2010

Salou revalida la Q de qualitat de Platges, certificació que entrega ‘l’Instituto para la Calidad Turística Espanyola (ICTE), l’òrgan de gestió del Sistema de Calidad Turística Española (STCE) de la Secretaria de Estado de Turismo segons van informar ahir al Patronat de Turisme del Municipi. L’ICTE ha emès el seu informe després de realitzar la segona auditoria de seguiment de la certificació. Aquestes platges llueixen la bandera de la Q de Platges, elevada a norma UNE (la 187.001:2008), des de l’any 2008.

Aquesta certificació avalua els serveis que es presenten a la platja i dóna una especial importància als serveis de seguretat, salvament i socorrisme. Des del Patronat de Turisme de Salou es treballa específicament amb aquesta certificació juntament amb varis departaments municipals ja que es tracta d’un projecte en el que es té en compte un gran nombre d’aspectes de gestió com: la neteja, la recollida selectiva de residus, el manteniment de les instal•lacions i equipaments, els accessos, els serveis higiènics i les activitats d’oci que s’hi duen a terme com: el servei de les guinguetes i el lloguer d’hamaques i tendals

Les platges de Salou que opten en aquests moments a aquesta certificació són les més conegudes turísticament: Llevant i Ponent, però no es descarta en un futur proposar altres platges com ha anunciat el Regidor de Turisme, Alberto del Hierro.

L’obtenció d’aquesta certificació confirma la línia estratègica establerta pel Patronat de Turisme per al 2010 i també per al 2011 de potenciació la imatge de qualitat de la destinació mitjançant l’objectiu d’implantació de sistemes de qualitat a la destinació globals i de serveis dirigits al turista i visitant.

En aquest sentit, el regidor de Turisme Alberto del Hierro afirma que “aquesta certificació posiciona a Salou com una de les poques destinacions turístiques de sol i platja de la Costa Daurada i de Catalunya que compta amb aquest tipus de certificacions i de distincions que configuren un element distintiu de qualitat.”

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que "la certificació suposa un reconeixement a la seva gestió en matèria medi ambiental i avala la qualitat de les seves instal•lacions". En aquest sentit, també ha destacat que "és molt important garantir aquest nivell de qualitat per promoure el turisme durant tot l’any i garantir l’activitat econòmica i l’ocupació ".

 

Document Actions