Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou reviu la sortida del Rei Jaume cap a la conquesta de Mallorca

diumenge 07 setembre 2014

Prop de 300 persones van vestir-se d'època per dur a terme la recreació històrica d'aquella gesta

La capital de la Costa Daurada, immersa aquests dies en la festa del Rei Jaume, va reviure ahir al vespre la sortida del monarca i del seu seguici cap a la conquesta de Mallorca. Una recreació històrica que organitza any rere any la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Salou i que enguany ha arribat a la dinovena edició. Gairebé 300 salouencs van voler participar d’aquest gran teatre a l’aire lliure per vestir-se d’època i recordar aquells moments, quan, finalment, després de mesos d’espera el Rei Jaume I va reunir a l’estol necessari per sortir des de Salou en direcció a Mallorca. Soldats, monjos, poble, nobles, cavallers, i el rei Jaume i la seva esposa Violant d’Hongria encapçalant la comitiva van sortir ahir a la tarda des de la Torre Vella i van recórrer els carrers de Salou fins a arribar a la platja de Llevant on va tenir lloc un combat d’armes i un torneig medieval. En aquesta ocasió, la desfilada va comptar amb l'acompanyament de diversos grups, com els sons de la Cossetània de Tarragona o els Ixordadors de Monzón, a més d'altres grups d'animació i fins i tot, un grup d'oques ensinistrades en la desfilada pels carrers de Salou fins a la platja de Llevant, a l'espigó del Moll, on es van viure combats i les esperades paraules del Monarca vers el poble, i els milers d'espectadors allí presents.
La regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, va assegurar que “el seguici, amb prop de 300 participants cada cop se supera, hi ha molt d'interès a participar-hi i cada any anem introduint modificacions de manera que sempre hi hagi novetats per als espectadors”.
Per la seva part, l’alcalde Pere Granados, també present entre el nombrós públic que va seguir la desfilada de la 19ena festa del Rei Jaume I va assegurar que “tot i ser una recreació que es presenta amb llicències històriques pretén mantenir el nostre sentiment com a poble, recordar una part molt important de la nostra història i mantenir d'aquesta manera la memòria col·lectiva”, va afegir. A la festa, Salou es trasllada fins a l’any 1229 quan Jaume I va estar mesos esperant per recollir un exèrcit prou nombrós per poder partir cap a la conquesta de Mallorca.

Galeria d'imatges

rei_jaume_i.jpg
P1060550.JPG
P1060504.JPG
P1060567.JPG
P1060604.JPG

Document Actions