Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou s’adhereix a la xarxa RESCAT per coordinar-se amb els cossos de seguretat i emergències

L’alcalde va aprofitar la reunió per demanar, una vegada més, al Departament d’Interior un augment de Mossos d’Esquadra al Municipi.

dijous 03 juny 2010

L’Ajuntament de Salou ha signat un conveni de col·laboració amb el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya per adherir-se a la xarxa Rescat de radiocomunicacions d’emergències i seguretat de Catalunya. Aquesta Xarxa Rescat permet coordinar l’actuació policial i dels serveis d’emergències en totes les poblacions adherides a aquest conveni, i al mateix temps, possibilita l’actuació de cada col·lectiu per separat en l’àmbit del respectiu municipi.

Al mateix temps, suposa a un menor cost de manteniment i una major rendibilitat en l’ús, ja que es concentren totes les inversions, la gestió i el manteniment en una sola xarxa.

L´Ajuntament de Salou i, en concret, la Policia Local de Salou, havien sol·licitat l’adhesió a aquesta xarxa de radiocomunicacions. Finalment, s’ha signat el Conveni de Col·laboració entre el Departament d´Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya i l´Ajuntament de Salou, per part del Secretari de Seguretat del Departament d’Interior de la Generalitat Senyor Joan Delort i l’Alcalde de Salou, Pere Grandos.

A partir d’aquest moment, la Policia Local de Salou disposarà de la Xarxa Rescat amb els mateixos nivells de qualitat i disponibilitat que les definides per la resta d’usuaris del Servei de la Generalitat de Catalunya. Amb aquest conveni s’iniciarà la utilització properament d’un nou sistema informàtic de tractament de dades a nivell de tota Catalunya i que serà compartit entre tots el cossos de seguretat.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, va aprofitar la reunió per demanar, una vegada més, al Departament d’Interior que s’augmentés la presència de la policia autonòmica, dels Mossos d’Esquadra, per tal d’incrementar els nivells de seguretat, control i vigilància al Municipi.

Document Actions