Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou s’adhereix al programari de gestió SIPCAT per als cossos de seguretat i emergències a través d’un conveni

El sistema pretén millorar l’eficiència i optimitzar els recursos

divendres 01 juliol 2011

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha signat aquest matí amb el director general d'Administració de Seguretat, Andreu J. Martínez, un conveni de col·laboració mitjançant el qual Salou s'adhereix al programari de gestió i suport als processos de les policies locals denominat SIPCAT. Fins ara, la policia local estava funcionant amb un doble programa, un d’informació i un de gestió, però amb aquesta nova eina es fusionen els procediments. El SIPCAT és un programari de gestió dissenyat per la Generalitat de Catalunya amb l’objecte d’optimitzar recursos i millorar l’eficiència i la gestió operativa dels cossos destinats a les emergències i a la seguretat; a més facilita la coordinació i l’intercanvi d’informació amb altres cossos i entitats administratives, mitjançant la connexió al sistema de comunicació de la xarxa Rescat i al 112. També proporciona un sistema d’informació policial que permet planificar i orientar les polítiques de seguretat, i que facilita la prestació homogènia de serveis a la ciutadania en el conjunt del territori. Per l’alcalde, Pere Granados, “la signatura d’aquest conveni posa de manifest, una vegada més, la bona relació amb els Mossos d’Esquadra i la bona predisposició a col·laborar en pro de la seguretat ciutadana al municipi”, ha dit.

A més, la implementació del SIPCAT a la Policia Local de Salou i les futures versions del programari no suposen cap cost per a l’Ajuntament, i a més permet estalviar els imports de les quotes dels aplicatius actuals i les quotes de connexió al Sistema d’Informació Policial (bases de dades conjunta amb el Cos de Mossos d’Esquadra, on s’introdueixen totes les diligències penals), ja que aquesta comunicació es farà directament mitjançant el SIPCAT.

 A la signatura també hi ha estat presents el regidor de Seguretat Ciutadana, Marca Alarcón, el cap de la policia local, José Luís Gargallo i , per part de la Generalitat, el sotsdirector general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Joan Carles de la Monja i la subdirectora de la Subdirecció Territorial del Departament d’interior a Tarragona, Carme Mansilla.

Galeria d'imatges

DSCN0218.JPG
DSCN0223.JPG
DSCN0218.JPG

Document Actions