Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou s'afegeix a la campanya 'No et deixis caure en el pou'

dijous 22 febrer 2024

L'Ajuntament de Salou s'ha afegit a la campanya "No el deixis caure en el pou del suïcidi", una iniciativa de prevenció del suïcidi promoguda pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta campanya, que inclou 90 ubicacions, té com a un dels seus escenaris principals l'entrada del Centre d'Atenció Primària de Salou. L'objectiu és sensibilitzar sobre la importància de detectar i prevenir les conductes suïcides, així com fomentar la cerca d'ajuda a través del servei telefònic 061/Salut Respon quan sigui necessari.

Una de les accions més visibles de la campanya és la instal·lació d'un vinil circular negre de 260 cm de diàmetre davant del CAP, que es mantindrà durant aproximadament un mes.  Aquestes instal·lacions, ubicades en zones força transitades, pretenen conscienciar als familiars i a l'entorn social sobre la serietat de les situacions de risc i la importància de l'acompanyament i suport a les persones amb conductes suïcides.

L'Ajuntament de Salou insta a la població a estar atenta als senyals d'alerta que poden indicar ideació suïcida, ja que la detecció precoç és clau per prevenir possibles tràgics desenllaços. La campanya també destaca la necessitat de centrar-se en el benestar integral de les persones amb pensaments suïcides.

L'Ajuntament de Salou insta a la població a estar atenta als senyals d'alerta que poden indicar ideació suïcida, ja que la detecció precoç és clau per prevenir possibles tràgics desenllaços

Dades recents mostren un augment del 16% en els episodis d'ideació suïcida a Catalunya entre els majors de 18 anys durant el 2023 en comparació amb l'any anterior, segons el Codi Risc Suïcidi. Aquest increment subratlla la tendència creixent en la detecció d'aquest tipus d'episodis, que ja representen gairebé la meitat dels casos atesos en el 2023. Amb 1.904 episodis identificats entre homes de 26 a 64 anys durant el 2023, es fa evident la necessitat d'una detecció i atenció més efectives per part dels professionals de la salut.

Finalment, les dades publicades per l'Instituto Nacional de Estadística indiquen que el 2022 es van registrar 614 morts per suïcidi i autolesió a Catalunya, el que representa una taxa estandarditzada de 9,2 per cada 100.000 habitants, marcant un augment del 5% respecte a l'any anterior. Aquestes xifres subratllen la importància crítica de les iniciatives de prevenció del suïcidi com la que s'està duent a terme a Salou.

Galeria d'imatges

suicidi.jfif

Document Actions