Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou sancionarà aquesta temporada els banyistes que no respectin la bandera vermella a les platges

La falta es considera molt greu i estarà tipificada amb a 400 euros

dilluns 26 març 2012

La regidoria de Platges de l’Ajuntament de Salou disposarà d’una nova eina aquesta temporada per tal de combatre les conductes incíviques que es donen a la platja. Així, a través de l’Ordenança de civisme i convivència ciutadana s’ha inclòs un apartat que tracta de la prohibició del bany amb bandera vermella i que recull l’esmena incorporada en l’article 9.6.. Aquesta fa referència a la prohibició de banyar-se a la platja quan i hagi bandera vermella així com el fet de realitzar qualsevol activitat lúdica o d’esbarjo, tal com lloguer de motos d’aigua, patins, etc, al mar. Aquesta infracció tindrà el caràcter de molt greu i suposarà una sanció de 400 €. L’alcalde, Pere Granados, ha assegurat que “volem que se sàpiga que es tracta d’una ordenança que el que vol és prevenir; pretén evitar incidents i acabar amb les negligències”, ha apuntat. 

Així, en l’ordenança s’estipulen un seguit de normes d’actuació en les platges i de la seva senyalització ja que en particular es fa necessari, donat que no hi ha cap norma reguladora municipal, que vetlli per l’ús de les platges al terme municipal de Salou, garantir els drets dels ciutadans a gaudir i fer un ús públic racional del mar i la platja. La regidora de Platges, Julia Gómez, ha comentat que aquesta modificació de l’ordenança es durà a terme una campanya informativa entre la ciutadania i extensiva als visitants del municipi i se senyalitzaran les platges a través dels panells informatius per tal de fer-ne difusió. “Creiem que és un pas important per Salou i pels milers de banyistes que ens visiten cada any en busca d’unes vacances tranquil·les i segures”.

El servei de vigilància senyalitza les zones de bany d’acord amb la classificació establerta i canviar el tipus de platja quan les circumstàncies de temps o altres aspectes així ho aconsellin. Es prohibeix el bany així com les activitats lúdiques o d’esbarjo, tal com lloguer de motos d’aigua, patins, etc, en cas que la bandera vermella estigui col·locada. Les persones que es banyin sense fer cas d’aquesta prohibició ho fan sota la seva responsabilitat. En aquest cas poden ser obligats a sortir de l’aigua per la seva seguretat, sense perjudici de la imposició de la sanció corresponent per part de l’autoritat municipal.  

Galeria d'imatges

platja.JPG
platja.JPG

Document Actions