Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou satisfet per l’acord tancat amb el govern de la Generalitat pel CRT

S’accepta la proposta de Salou i es crearà una Comissió tècnica coordinada per un jurista, que definirà la fiscalitat que correspon a cada municipi. L’acord sobre el dictamen que emeti la Comissió servirà perquè el Govern de la Generalitat faci l’adaptació corresponent de la LLei on figura la disposició sobre el CRT

dimarts 08 maig 2012

Aquesta tarda s’ha ratificat a la seu del Consorci Recreatiu i Turístic l’acord sentant en una mateixa taula al conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas Colell a més dels alcaldes de Salou, Pere Granados i de Vila-seca, Josep Poblet i altres membres del CRT i de PortAventura.

El mateix dia abans de la celebració d’aquesta Junta, l’alcalde de Salou, Pere Granados, i el delegat del Govern, Quim Nin, tancaven un acord definitiu, que ha estat aprovat avui pel Consorci i que permetrà posar fil a l’agulla per teixir el futur del Consorci del CRT i, sobretot, per definir la distribució de la fiscalitat que pertocarà als municipis de Salou i de Vila-seca.

L’acord actual que estableix la creació d’una Comissió tècnica “formada per tres representants de cada municipi amb la mediació d’un àrbitre que serà un jurista de reconegut prestigi”. Segons l’acord, aquesta comissió elevarà un “dictamen vinculant sobre el repartiment tributari” d’ambdós municipis, així com “informarà sobre la modificació dels Estatuts”.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, mostrava la seva satisfacció per l’acord assolit.  “Hem d’estar tots molt contents d’haver arribat a aquest consens. Significa que tenim un gran futur al territori per endavant en aquest centre recreatiu i motor econòmic”. A més, ha assegurat que “en tot moment hem buscat la defensa dels interessos de Salou”.  

El Conseller d’Economia, Andreu Mas Colell, ha destacat que la bona entesa institucional escenificada en aquesta reunió “això vol dir que funciona amb normalitat i que estem treballant per continuar amb normalitat la vida del consorci”, i ha assegurat que “la presència del senyor Granados jo la llegeixo com que el consorci segueix el seu camí”.

 

A partir de l’aprovació d’aquest acord per part de les dues corporacions, que podria ser al llarg d’aquest mes de maig, la comissió s’ha de crear en un termini de 2 mesos com a màxim; i ha de tenir redactat el dictamen en un termini de 4; de forma que cap a finals de la tardor o començaments de l’hivern, la comissió haurà enllestit els treballs.

L’acord també disposa que el “dictamen” de la Comissió haurà de ser aprovat inicialment amb el vot favorable de dos terços dels seus membres; i que una vegada conegut aquest per part del Consorci, “es trametrà als ajuntaments perquè sigui acordat pels respectius plenaris municipals”.

 

A més, i això és important, de l’acord sobre el dictamen que emeti la Comissió, se’n donarà trasllat al Govern de la Generalitat, perquè faci l’adaptació i modificació corresponent de la Llei 5/2012, de 20 de març, on hi figura la disposició addicional 22 sobre el CRT, que prorrogava la vigència del Consorci en les mateixes condicions que fa 20 anys, i que ja va ser denunciada i qualificada per l’Ajuntament de Salou d’inconstitucional i de violar l’autonomia municipal.

Tot comença quan després de 20 anys, el passat 27 de febrer de 2012 i segons els Estatuts, finalitzava el període de vigència del Consorci Intermunicipal del CRT. I davant d’aquesta situació, Salou ja havia proposat en sessió plenària i per unanimitat, la modificació dels Estatuts per adaptar-los a la nova realitat jurídica on es contemplés un nou model de distribució de la fiscalitat, donant per acabat el repartiment a parts iguals acordat 20 anys enrere, en concepte de solidaritat i compensació per algunes servituds que havia d’assumir el municipi de Vila-seca. Era just i raonable que Salou reclamés la recuperació de drets fiscals cedits de forma voluntària durant un període de 20 anys.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

DSCN5992.JPG
foto_crt.jpg
DSCN5989.JPG
foto_crt.jpg

Document Actions