Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou, satisfet per l’aprovació unànime del nou pla urbanístic del Hard Rock

divendres 18 febrer 2022

Salou NO aprova la modificació dels Estatuts del CRT perquè el que ha sotmès a aprovació la Generalitat és un increment dels ingressos fiscals de Vila-seca, incomplint els acords sobre la distribució dels impostos generats pel CRT, que ve regulada en els propis Estatuts

Els membres representants del municipi de Salou a la Junta de Direcció del Consorci del CRT, l’alcalde Pere Granados i els regidors Jesús Barragán, Marc Montagut i David González, han mostrat la seva satisfacció davant l’aprovació, per unanimitat, del nou Pla Director Urbanístic (PDU) de reordenació de l’àmbit on s’ha d’implantar el projecte de Hard Rock, ja que dona llum verda a la construcció del complex turístic.

La proposta d’aprovació inicial del nou PDU ha rebut el vot a favor dels representants de l’Ajuntament de Salou, com també de l’Ajuntament de Vila-seca i de la Generalitat.

L’alcalde de Salou mostrava la seva satisfacció recordant que aquest projecte és "molt bo per Salou, per Vila-seca, pel territori i per Catalunya", perquè "generarà riquesa i llocs de treball durant tot l’any; i reforça el nostre model turístic amb una nova oferta que ajuda a desestacionalitzar la temporada”.

Afegia també que “en aquest cas s’ha actuat de forma responsable per tal que el projecte sigui una realitat, al més aviat possible”, i ha anunciat que aquest nou impuls del projecte es farà encara més realitat quan a principis del mes de juliol d’enguany es faci l’aprovació definitiva del PDU.  

Dues sessions

Les dues juntes extraordinàries i urgents d’avui del CRT s’han dut a terme online. En una primera sessió s’ha sotmès a aprovació la modificació dels Estatuts, una qüestió a la què Salou hi ha votat en contra, tant pel que fa a la urgència, com també en el seu fons, perquè “entenem que els actuals Estatuts són plenament vigents”, en el sentit que “hi ha un compromís explícit amb un termini de durada de 20 anys i s’ha de respectar fins al final”. En cas contrari, es pot crear una sensació “d’inseguretat jurídica”.

La segona sessió ha estat la referent a l’aprovació del PDU CTI -1 on els membres de Salou, hi han votat a favor. “Aquest pla d’urbanisme és l’eina necessària perquè comencin a treballar en l’execució i la construcció d’aquest gran complex turístic integrat, com és el Hard Rock Entertainment”, un projecte que “porta molts anys aturat”.

Cal recordar que aquest pla és una eina urbanística que res té a veure amb la fiscalitat.

L’alcalde comentava que una qüestió és el Pla Director Urbanístic del Hard Rock i l’altra allò que preveuen els Estatuts del Centre Recreatiu i Turístic, respecte a la distribució dels ingressos que genera el CRT, entre ambdós municipis, “que ja va ser acordada per ambdós ajuntaments i la pròpia Generalitat el 2013, i d’on es deriva, clarament, que del Hard Rock, com a nova instal·lació, se n'ha de distribuir, exclusivament, a raó d’allò que s’implanti en cada territori”.

Galeria d'imatges

0.JPG
6.JPG
7.JPG

Document Actions