Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou se certifica en la modalitat de triatló, gràcies a les bones infraestructures i a tots els serveis adaptats per a la seva pràctica

dilluns 05 juliol 2021

Ho fa dins la marca de Turisme Esportiu, a través de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), un fet que consolida el municipi turístic com a referent, dins de l’àmbit de l'esport

La nova modalitat s'ha donat a conèixer avui en roda de premsa, presidida per l'alcalde Pere Granados, als jardins del Patronat de Turisme de Salou

 

L’alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, acompanyat de l’assessor-coordinador dels serveis turístics municipals, Marc Espasa; el regidor de Foment de l’Esport, Daniel López; i el president del Salou Triatló Costa Daurada, Salvador Gran; ha donat a conèixer, avui, en roda de premsa, la nova modalitat de triatló, dins la certificació de Turisme Esportiu.

A l’acte de presentació, que ha tingut lloc als jardins del Patronat Municipal de Turisme (Xalet Torremar), també hi ha estat present el vicepresident de l'entitat, Hèctor Maiquez; i el president del Club Triatló Salou, Álex Mayandia.

Cal recordar que Salou ja va ser destinació pilot en la creació de la marca Turisme Familiar, l’any 2003; i, des d'aleshores, fins ara, compta amb les marques Platja en família, Turisme Esportiu, Cicloturisme a Catalunya i Golf a Catalunya.

La marca Turisme Esportiu contempla una sèrie de disciplines, dins de les quals Salou ja s’hi ha especialitzat: futbol; vela lleugera; i ara, el triatló, una modalitat que comporta la pràctica de la natació, el ciclisme i el running o cursa.

L’alcalde Pere Granados ha agraït la implicació dels dos clubs de triatló que hi ha a Salou, que “ha estat decisiva per tal d’obtenir la certificació”. Aquests dos clubs són Salou Triatló Costa Daurada i el Club Triatló Salou, presidits per Salvador Gran i Álex Mayandia, respectivament.

L’alcalde ha parlat de la necessitat d’organitzar actes per tal de portar turistes esportius a Salou, una tasca que s’ha de fer conjuntament entre Patronat de Turisme i l’àrea d’Esports, perquè cada mes hi hagi esdeveniments esportius de les diferents modalitats. En aquest sentit, ha assenyalat que “aquests ajuden a desestacionalitzar la temporada turística, ja que es fan fora dels mesos àlgids, juliol i agost, pel que fa al nombre de visitants”.

Granados també ha afirmat que avui “iniciem un nou camí, que serà l’obtenció de la certificació de tennis”, atès que “les instal·lacions per a la pràctica d’aquest esport són bones”.

Per acabar, ha afegit a la seva intervenció que “la nova modalitat també contribuirà a fomentar l'esport base".

Per la seva banda, l’assessor-coordinador dels serveis turístics municipals, Marc Espasa, ha posat de relleu l’aportació dels clubs esportius del municipi, que, “amb el coneixement de les disciplines han ajudat l’Ajuntament i el Patronat a complir amb els requeriments exigits per a la certificació”. Així mateix, Espasa ha fet una menció especial i ha agraït la seva implicació al Salou Triatló Costa Daurada, "que ha brindat la seva ajuda i col·laboració, en tot moment".

El regidor de Foment de l’Esport, Daniel López, ha explicat que, pel que fa a inversions en instal·lacions esportives, “durant aquest any, es farà la renovació de la Piscina Municipal, unes obres que encara ens donaran més qualitat, junt amb aquesta certificació”.

També ha dit que “ja fa uns anys que apostem a nivell d’esdeveniments per aquesta modalitat”. Ha afirmat que sense els clubs i sense l’aposta del Govern, no s’hauria aconseguit aquesta certificació esportiva; i ha afegit que “ara el nou repte és dinamitzar, encara més, i anar més enllà de tenir un esdeveniment internacional, com és la Challenge Salou; i poder tenir proves, durant tot l’any, de les diferents modalitats perquè els esportistes visitin Salou”.

Així mateix, el president del Salou Triatló Costa Daurada, Salvador Gran, ha explicat que el fet de rebre la certificació, “com a una de les entitats de triatló del municipi que som, ens va semblar un projecte molt engrescador, perquè Salou té el potencial per practicar aquest esport, tenim unes platges increïbles, y els nostres voltants, pel ciclisme, són també fantàstics". "Esperem poder crear activitats, durant tot l’any, donar força a aquest certificat, i que la gent vegi que hi ha una feina darrere, i que cregui que Salou és triatló”.

A més, ha assenyalat que “el triatló és un esport familiar, ja que, actualment, som 130 triatletes, i, per tant, 130 famílies que ens desplacem, i que multipliquen la nostra presència allà a on anem”. “Mentre es practica triatló, es pot gaudir d’una altra activitat que també es faci al municipi, ja sigui gastronòmica, o de lleure, entre d’altres”, ha assegurat Gran.

L’Agència Catalana de Turisme és la responsable de la creació de diverses marques diferenciadores destinades a integrar les empreses i les destinacions, dins d’un projecte participatiu en el què beneficiar-se d’una promoció i comercialització segmentada, dirigida a una demanda especialitzada.

Per tal d’assolir la certificació, el Patronat Municipal de Turisme de Salou ha hagut de complir amb els requisits de les modalitats de natació, ciclisme i running, tenint en compte, però, que el municipi ja disposava de la certificació en la marca de Cicloturisme a Catalunya, des de 2018.

Cal recordar, també, que Salou disposa de dos itineraris de Vies Marines que han estat estudiats i identificats, per tal que els amants de la natació en aigües obertes i triatletes, així com clubs de natació i esportius puguin gaudir de la varietat i riquesa del fons marí de Salou. Aquests dos itineraris són: un, de 970 metres, que porta de cala Font i fins a la platja Llarga (Longitud: 1km / Temps estimat: 15-22min); i, l’altre, de 962 metres, que va de la platja dels Capellans, a la platja Llarga (Longitud: 1km / Temps estimat: 15-22min).

En referència al running o la cursa, el Salou Triatló Costa Daurada ha creat cinc rutes que recorren el municipi des del seu vessant més abrupte, a la zona de Cap Salou, fins a la zona més turística, passant pel Passeig Jaume I, la Torre Vella o el Monument al Pescador, situat a l’Espigó del Moll.

Pel que fa al ciclisme, Salou ja comptava amb cinc rutes amb sortida i arribada a Salou, i que aporten la possibilitat de conèixer millor l’interior de la Costa Daurada, obrint un gran ventall de possibilitats de descoberta del territori, combinant l’esport i el turisme, amb la comoditat de poder allotjar-se en els diferents establiments especialitzats del municipi.

En el decurs de la roda de premsa, també s’ha reproduït un fragment d'un vídeo promocional sobre la nova modalitat de triatló.

 

Galeria d'imatges

PRESENTACIÓ TRIATLÓ (1).JPG
PRESENTACIÓ TRIATLÓ (2).JPG
PRESENTACIÓ TRIATLÓ (3).JPG
PRESENTACIÓ TRIATLÓ (5).JPG
PRESENTACIÓ TRIATLÓ (6).JPG
PRESENTACIÓ TRIATLÓ (4).JPG
PRESENTACIÓ TRIATLÓ (8).JPG
PRESENTACIÓ TRIATLÓ (12).JPG
PRESENTACIÓ TRIATLÓ (9).JPG
PRESENTACIÓ TRIATLÓ (10).JPG
PRESENTACIÓ TRIATLÓ (11).JPG
PRESENTACIÓ TRIATLÓ (13).JPG

Document Actions