Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou se suma a l’hora del planeta, avui dissabte, 26 de març

dissabte 26 març 2022

Salou se suma avui dissabte, entre les 20.30 h i les 21.30 h, a l’Hora del Planeta, una acció que consisteix en apagar els llums de diferents edificis i monuments municipals, durant una hora

El municipi de Salou se suma, un any més, a la iniciativa ambiental Hora del Planeta, un esdeveniment que se celebra a nivell mundial per tal de lluitar contra el canvi climàtic i la pèrdua de la biodiversitat.

Així, durant una hora, des de les 20.30 h i fins a les 21.30 h, l’Ajuntament apagarà els llums dels següents edificis municipals: Complex Municipal (Ajuntament, TAS, Centre Cívic, Escola Música); Jardí Botànic; Torre Vella; Masia Catalana; Centre Cívic els Triangles i Centre Cívic Mas de l'Escarré. Pel que fa a monuments, estem parlant de la Vela (c. Colón); el Pescador (Espigó del Moll); el monument del Rei Jaume I (Pg. Jaume I) i la Font lluminosa (Pl. Francesc Germà).

L’alcalde Pere Granados posa en valor les accions per a la cura i protecció del medi ambient i demana que tota la població salouenca prengui consciència de la importància de ser responsables amb el nostre planeta i amb els recursos, que “no són inesgotables i que hem de valorar i preservar, tenint actituds i hàbits més sostenibles”.

Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient, Estela Baeza, ha manifestat que “l’Hora del Planeta és una acció de consciència social que ens ha d’ajudar a posar el nostre granet de sorra en la lluita contra el canvi climàtic, un problema que hem de prendre’ns seriosament per aturar la destrucció del planeta i de la vida humana, del regne vegetal i animal”.

L'Hora del Planeta va néixer a Sidney el 2007 com un gest simbòlic per cridar l'atenció sobre el problema del canvi climàtic. Un gest senzill que consisteix a apagar els llums d'edificis i monuments durant una hora.
Un símbol amb què es pretén recordar que la natura és el sistema de suport vital del planeta, que brinda tot el que necessitem, des de l'aire que respirem fins a l'aigua que bevem i els aliments que mengem; i que l'hem de defensar, ara, per salvaguardar la salut del nostre planeta i, alhora, la salut i benestar.
Des de la seva primera edició el 2007 (2009 a Espanya), la campanya s'ha convertit en un dels moviments ambientals més grans del món, oferint un altaveu a milions de persones i milers d'empreses i institucions que se sumen a més de 200 països.

L'edició 2022 té lloc en un moment especialment important. Una aliança de governs i organitzacions, entre elles el Fons Mundial per a la Natura, (World Wildlife Fund, WWF), demanen una major ambició i una acció urgent per aturar i revertir la pèrdua de la naturalesa per al 2030. De fet, estem en plena dècada de la restauració de les Nacions Unides (2021–2030 Dècada de les Nacions Unides per a la Restauració dels Ecosistemes) i el 2030 també hem de complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l’Agenda 2030.

Document Actions