Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou se suma a la campanya solidària ‘Cap Nen/a Sense Joguina’, a través del concert de la JONC & Bandart, aquest proper dimecres

dilluns 27 desembre 2021

L'actuació es realitzarà a les 20 h, al Teatre Auditori de Salou (TAS)

La invitació gratuïta es pot adquirir a l'Àrea de Serveis Culturals de l'Ajuntament (passadís del TAS) de dilluns a divendres, de 10 a 14 h. L'aforament és limitat

L'adquisició de l'entrada va condicionada al lliurament d'una joguina nova, no bèl·lica i no sexista, que s'haurà de lliurar el dia del concert. La campanya és iniciativa de SER Catalunya, amb Creu Roja Joventut

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) actuarà al Teatre Auditori de Salou (TAS) aquest proper dimecres, 29 de desembre, a les 20 h. Es tracta d'un concert solidari, emmarcat dins de la campanya Cap Nen/a Sense Joguina, una iniciativa de SER Catalunya, amb Creu Roja Joventut.

Fa 55 anys que es va iniciar el Cap Nen/a Sense Joguina. A Tarragona, és el 4t que es duu a terme la campanya i es destinen les joguines recollides a Creu Roja. Tot el que es recapti es quedarà a Salou i es lliurarà en lots, per a cada nen/a, els quals contenen una joguina individual, una de tipus familiar, un llibre i un complement, segons ledat del nen/a.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha posat en valor el sentit de la campanya i ha destacat el vessant cultural i solidari del concert, que “esperem que ens ajudi a recaptar moltes joguines, perquè tenim persones amb gran esperit solidari i molt implicades, al nostre municipi”, ha afirmat.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha destacat que “ja és tradició, per part nostra, acollir cada any, per aquestes dates, la JONC, que ens ofereix una actuació excel·lent i que, a més, té una missió molt important de cara als nens i les famílies”.

El programa del concert de la JONC & BandArt comptarà amb un repertori format per peces de Beethoven, Simfonia núm. 5; i Mendelssohn, Simfonia núm. 3 “Escocesa”, sota la direcció de Gordan Nikolic, concertino-director.

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya neix el setembre del 1993 sota la direcció de Josep Pons fins al 2001, any en què Manel Valdivieso pren el relleu com a director artístic.

La Fundació JONC té com a objectius facilitar una formació orquestral integral als joves músics del país; col·laborar activament en la inserció dels joves músics a la vida laboral i contribuir a la formació i enriquiment de nous públics.

La JONC ha participat als festivals i sales de concerts més importants del país, sota la direcció de mestres del prestigi de Josep Pons, Guy van Waas, Ernest Martínez-Izquierdo, Jordi Mora, Manel Valdivieso, Barry Sargent, Jan Caeyers, Robert King, Paul Goodwin, Andrew Parrott, Antonio Ros-Marbà, Lutz Köhler, Salvador Mas, Edmon Colomer, Karl Anton Rickenbacher i Valery Ovsyaniko.

 

Nou concert de la JONC Alevins, el 4 de gener

Per altra banda, el proper dimarts, 4 de gener, a les 20 h, al TAS, tindrà lloc un nou concert de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, en aquest cas, dels Alevins. L'entrada és amb invitació i l'aforament, limitat. Aquesta es podrà adquirir a l'Àrea de Serveis Culturals de l'Ajuntament de Salou, de dilluns a divendres, de 10 a 14 h. 

 

 

Document Actions