Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou se suma a la lluita per la igualtat, en el marc del Dia Internacional de les Dones

dimarts 08 març 2022

L’acte institucional i la lectura del manifest ha tingut lloc avui dimarts, 8 de març, al matí, al passadís del TAS, amb la participació del primer tinent d’alcalde, Marc Montagut; la regidora de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, Estela Baeza; i les alumnes i professores dels Tallers de Creixement Personal, organitzats des del Servei d'Informació i Assessorament a les Dones (SIAD)

També s’ha pogut veure una exposició de grafitis que els i les joves de l’associació ArtClub van realitzar a la Skateparty de la Festa Major d’hivern 2022

En total, l'Ajuntament i les entitats han organitzat una quinzena d'actes, que tindran lloc, durant tota la setmana

 

Salou se suma avui dimarts, 8 de març, a la lluita per la igualtat, en el marc del Dia Internacional de les Dones, amb l’acte institucional de lectura del manifest, que ha tingut lloc, aquest matí, al passadís del TAS.

L’acte institucional i posterior lectura ha comptat amb la participació del primer tinent d’alcalde, Marc Montagut, i la regidora de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, Estela Baeza; així com de les alumnes i professores dels Tallers de Creixement Personal, organitzats des del Servei d'Informació i Assessorament a les Dones (SIAD). Així mateix, hi han assistit regidors i regidores de la Corporació, i diversos representants i membres d’entitats del municipi, i dels cossos de seguretat. El document s’ha llegit en català, castellà, i, un fragment, també, en portuguès.

La declaració institucional, que, enguany, duu com a lema ‘8M: Cap a una normalitat feminista’, tracta temes com la feminització de la pobresa; la feina de cures, realitzada per les dones, sense que estigui remunerada; la segregació vertical i horitzontal del mercat laboral; sous més baixos: condicions laborals més precàries; entre d'altres. I té com a principal objectiu: “Acabar, d’una vegada, per totes, amb les injustícies distributives i de reconeixement; i assegurar la paritat i l’igual valor de la veu de les dones en la participació en totes les esferes”. També, destaca l’important paper de les administracions, a través de les polítiques públiques.

El primer tinent d’alcalde, Marc Montagut, ha agraït l’assistència de totes les persones presents a l’acte, i ha assenyalat que “l’aspecte reivindicatiu i de defensa de la igualtat entre home i dona ha de continuar existint, perquè la desigualtat sigui menor, cada dia, i aconseguir que aquestes diferències desapareguin, del tot”.

Per la seva banda, la regidora de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, Estela Baeza, ha manifestat que “enguany, es compleixen 45 anys des que les Nacions Unides van declarar el 8 de març com el Dia Internacional de les Dones”; 45 anys, ha dit, “de grans avenços socials, en els quals les dones hem estat protagonistes i impulsores dels mateixos”. Així mateix, ha donat les gràcies a totes aquelles persones que “lluiten al nostre municipi, cada dia, per facilitar la vida de les dones i protegir-les”; així com a tot l'equip de Serveis Socials i del SIAD de Salou; i als cossos de seguretat.

 

Més actes pel 8M

La programació d’aquest 8M, que inclou una quinzena d'actes, ha comptat amb la col·laboració de les àrees de Benestar, Serveis Socials i Igualtat; Serveis Culturals; Serveis Educatius; Infància i Joventut; i el Patronat Municipal de Turisme; amb la col·laboració del Grup de Dones de Salou, el grup Anem a Caminar, l'Escola Municipal de Música de Salou, la Casa d'Andalusia Tarragona i Província, el Centre de Formació de Persones Adultes Àgora, Creu Roja Salou i Creu Roja Joventut Salou.

Al passadís del TAS, s’ha pogut gaudir, aquest matí, de l’exposició dels grafitis que els i les joves de l’associació ArtClub van realitzar a la Skateparty de la Festa Major d'hivern 2022, una iniciativa de la regidoria de Joventut. Cal recordar que el fil conductor d'aquestes obres fou el Protocol Municipal d’Actuació davant les Violències Sexuals en Espais Públics d'Oci, recentment aprovat per l’Ajuntament de Salou.

Aquesta tarda, a les 17 h, a la Sala Xavier Turull, també es farà l’entrega dels premis del 1r concurs de fotografia, organitzat pel Grup de Dones de Salou. Hi col·labora el grup Anem a Caminar. Hi haurà, a més, una actuació de cant coral, a càrrec de la professora de piano Isabel Serra, i el conjunt de saxos i el de percussió, de l’Escola Municipal de Música de Salou.

A les 17.15 h i 18.30 h, els més petits podran assistir a l’activitat ‘Contes per la Igualtat’, a càrrec de Karme González, a l’Espai d’Infància ‘Estació del Carrilet’. Es faran dos torns, el primer, per a infants de 2 a 6 anys; i, el segon, per a nens i nenes, a partir de 6 anys. L’accés serà amb inscripció prèvia, fins a completar l’aforament. Aquesta acció és organitzada en col·laboració entre les regidories d’Infància i Igualtat.

I, durant tot el dia d’avui, el Patronat Municipal de Turisme difondrà, a les seves xarxes socials, la situació actual de les dones, des del seu àmbit d’intervenció, i il·luminarà l’edifici, de color lila, durant el vespre i la nit.

Així mateix, com cada any, l’Ajuntament de Salou ha penjat al balcó del Consistori la pancarta del 8M; i s’il·luminarà la façana principal, de color lila, durant aquesta nit.

Avui dimarts, Creu Roja Salou i Creu Roja Joventut Salou han dut a terme, també, una activitat d'informació i sensibilització, adreçada a la ciutadania de Salou, consistent en la col·locació d'una carpa, al Mercat Municipal, en horari de 10 a 13 h, on han realitzat diferents dinàmiques per a totes les edats, com, per exemple, un joc d'imants sobre les dones importants de la història, entre d’altres. També han lliurat, de forma gratuïta, polseres i llaços morats a qui s'hi ha apropat.

D’altra banda, durant la setmana, es realitzaran altres accions. Aquest dijous, 10 de març, a les 18 h, es duran a terme els ‘Contes per la Igualtat’, a càrrec de Karme González, en aquesta ocasió, a la Masia Tous, adreçats al col·lectiu jove. Cal inscriure's a través del web salou.reservaplay.cat. Aquesta acció és organitzada per les regidories de Joventut i Igualtat.

Des de l’àrea de Serveis Culturals, també s’ha preparat un conjunt d’activitats, per aquest dissabte, 12 de març, com dues master class de flamenc, ‘Con Alegrías’, i de ‘tablao’, a partir de les 11 h, a la Sala Europa del TAS. I l’espectacle flamenc ‘Con el alma de mujer’, a les 19.30 h, al Teatre Auditori, a càrrec de la bailaora Rebeca Monasterio. Per accedir a l’actuació, cal invitació, la qual es pot adquirir a les oficines de l’àrea de Serveis Culturals, de dilluns a divendres, de 10 a 14 h. La invitació va condicionada a l’entrega, el mateix dia, d’un donatiu en benefici de Càritas, consistent en productes d’higiene i neteja. Aquestes activitats es fan en col·laboració amb la Casa de Andalusia Tarragona i Província, la Junta d’Andalusia i el Grup de Dones de Salou.

Aquest mateix dia, amb la col·laboració de les entitats del seguici salouenc, es farà una mostra dels elements festius femenins, amb les Gegantes, les nanes, la Mulassa, la Morena i les bruixes de Salou, a les 18.30 h, a la plaça de davant del TAS.

El Centre de Formació de Persones Adultes Àgora té previst que l’alumnat realitzi entrevistes a les dones de les seves famílies, perquè facin una aproximació a la seva realitat i puguin donar una visió de futur. Aquest recull es penjarà a les xarxes socials, així com el visionat de la pel·lícula ‘Les sufragistes’.

Així mateix, durant aquest mes de març, també es pintaran, de color lila, alguns bancs del municipi.

Galeria d'imatges

33.jpeg
18.JPG
20.JPG
15.JPG
6.JPG
7.png
9.JPG
10.JPG
11.JPG
12.JPG
13.JPG
14.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
17.JPG
21.JPG
22.JPG
23.JPG
25.JPG
26.JPG
31.JPG
27.JPG
28.JPG
29.JPG
30.JPG

Document Actions