Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou se suma a la prova de les sirenes de risc químic el proper dimarts 25 de març

Sonaran les sirenes instal·lades a la Urbanització Mirador i a la Urbanització Cova Mar

dimarts 18 març 2014

Protecció Civil de la Generalitat, en col·laboració amb el departament de protecció civil de Salou, provarà el dimarts 25 de març, a partir de les 10.00 hores del matí, les 84 sirenes de la xarxa d’alarmes d’avís de risc químic del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya Plaseqcat, entre elles les dues de Salou. Durant l’exercici sonaran les sirenes d’avís de risc químic repartides per 37 municipis de Catalunya, el so de les quals és perceptible en una àrea aproximada de 137 Km2. Cal que la població es familiaritzi amb el so de la sirena i que sàpiga que si, algun dia la sent, cal que es tanqui a l’edifici més proper, tancant portes i finestres.

 

Les sirenes de Salou, situades a la Urbanització Mirador i a la Urbanització Cova Mar (Avinguda de la Pedrera), sonaran el dia 25 de novembre a les 11.40 hores (inici alarma) i a les 11.50 hores (fi alarma). Aquestes sirenes pertanyen al Sector del Polígon Sud de Tarragona.

 

L’alarma sonarà a través de les sirenes instal·lades al territori, i consta de tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Per saber que ja ha finalitzat la prova, la població sentirà un senyal continu de 30 segons de durada.

 

La mesura de protecció més segura en cas d’accident químic seria confinar-se a l’edifici més proper i tancar-se fins a la finalització de l’avís. També seria molt important que no es vagin a buscar els nens a l’escola o els avis al casal o residència. Els responsables d’aquests centres estan formats per actuar en cas d’emergència. Altres mesures de protecció serien no utilitzar el telèfon mòbil si no fos imprescindible, i no quedar-se a l’interior del vehicle.

 

També es important recordar que si us trobeu dins un edifici potser no sentireu el so de les sirenes, ja que estan pensades per avisar les persones que són a l’exterior dels edificis.

Galeria d'imatges

Cartell_sirenes_25_03_2014_copia.jpg
Cartell_sirenes_25_03_2014_copia.jpg

Document Actions