Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou se suma a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

dimecres 14 octubre 2015

Una passejada saludable, la cursa de transports i la caminada, excursió i pedalada del 30 d’octubre, principals actes

La Capital de la Costa Daurada se suma un any més a la setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2015. Sota el lema “Tria, Canvia, Combina”, la Setmana del 2015 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible, segur i saludable. Des de la regidoria de Qualitat Ambiental es vol incidir en el fet que canviant la nostra manera de desplaçar-nos podem augmentar els nostres nivells d’activitat física, contribuir a millorar la qualitat de l’aire que respirem a les ciutats i ajudar a prevenir els accidents de trànsit. El regidor de l’àrea, Ramon Pascual, ha assegurat que “escollir el transport públic col·lectiu per anar a la feina, caminar o moure’s en bicicleta per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot ser una bona forma de protegir i millorar la salut”.

Es per això que l’Ajuntament de Salou s’ha volgut sumar, un any més, per tal de conscienciar els salouencs duent a terme tot un seguit d'activitats durant la setmana com les passejades saludables, que començaran demà dijous al llarg del passeig marítim de Salou. L’activitat es farà durant tots els dijous, no festius, de l’any i que compta amb l’acompanyament de personal sanitari. Aquestes passejades s’inclouen dins el Pla de Salut Comunitària coordinat pel CAP-ABS Salou i amb el suport del programa “En forma” de l’Institut Jaume I. Es tracta de recorreguts de baixa dificultat, accessibles per a tothom i on cal portar roba i calçat còmode.

El mateix dijous també es dura a terme la Cursa de Transports, on es realitzarà un mateix recorregut amb diferents mitjans de transport, cotxe, moto, vehicle elèctric, tren, autocar, bicicleta o a peu. La sortida estarà coordinada des de Salou fins a l’Ajuntament de Tarragona, a la plaça de la Font, amb diferents modalitats de vehicles per tal de comparar costos, eficiència i nivells de contaminants.

Per finalitzar la setmana sostenible, el proper diumenge dia 25 d’Octubre i en el marc de la Festa Major del 30 d’Octubre tindran lloc la Caminada, excursió i pedalada de la Festa Major. Es tracta de recorreguts circulats que transcorren per carrers i camins del terme municipal. Hi hauran diferents circuits amb diferents graus de dificultat i distància segons el nivell de cada participant. Aquests actes, que estan inclosos dins la programació de la festa major, tindran la sortida i l’arribada a la Plaça de la Pau del municipi.

Galeria d'imatges

sostenible.jpg

Document Actions