Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou se suma al Dia Internacional de les Dones

dimarts 08 març 2016

També s’ha presentat el segon Pla d’Igualtat municipal a la ciutadania encaminat a aconseguir la igualtat entre homes i dones

L’Ajuntament de Salou, a través de la Regidoria de Benestar i Serveis Socials, s’ha volgut sumar al Dia Internacional de les Dones. Així, un any més, la sala costa Daurada ha estat l’encarregada d’acollir l’acte que ha començat a les 12 hores amb la benvinguda i presentació a càrrec de la regidora de Benestar i Serveis Socials, Estela Baeza. A continuació s’ha procedit a la lectura del manifest a càrrec de les tècniques i tècnics que han participat en la redacció del 2n Pla Local d’Igualtat.

Tot seguit, la tècnica de l’àrea, Sonia López, ha procedit a la presentació del II Pla Local d’Igualtat, un programa quadriennal que ha de promoure i desenvolupar les polítiques municipals per a la igualtat entre homes i dones a la ciutat. Aquest nou Pla tindrà una vigència de 5 anys (2015-2019) i preveu l’elaboració d’un Pla de Treball Anual amb les accions prioritàries, així com una memòria anual per a l’avaluació i el seguiment.

Aquest pla facilita la participació i el treball en xarxa dels agents implicats en les polítiques de gènere i igualtat al municipi. Segons ha explicat la regidora d’Acció Social, Estela Baeza, a través del document s’han articulat mesures basades en 8 línies estratègiques d’intervenció: Educació i Formació; Treball i ocupació; Salut i qualitat de vida; Benestar social; Relacions lliures de violència; Cultura, associacionisme, lleure i esports; Urbanisme, mobilitat i seguretat; Transversalitat de les polítiques de gènere i igualtat. I en cada una d’elles es descriuen quines mesures es planifiquen durant el període 2015-2019 en relació a la igualtat de gènere.

En cadascuna de les accions plantejades, s’especifiquen quins són els resultats esperats, els indicadors d’avaluació i els departaments responsables. El calendari previst inicialment és la corresponent a 2016 (Pla de Treball anual) i el pressupostos s’aniran planificant d’acord amb la priorització i les necessitats de treball.

L’alcalde, Pere Granados, ha estat l’encarregar de tancar l’acte on ha expressat “la voluntat i el compromís institucional de continuar treballant en aquest sentit, i proposa una igualtat respectuosa amb la diversitat i integradora de les especificitats de cadascú, amb mesures transversals i accions positives amb perspectiva de gènere, que permetin corregir algunes pràctiques socials, i contribueixin a l’eradicació de les desigualtats”.

El Pla local d’Igualtat comptarà amb els seus òrgans que es basen en la Comissió d’Igualtat, la Comissió Política, el Grup Motor i diferents Taules de treball.  Aquesta es basa en una extens treball de camp en el que s’han recollit fins a 36 propostes tècniques realitzades entre 24 tècnics i tècniques del municipi.

Recordar que aquesta tarda a partir de les 16.30 hores, tindrà lloc la projecció d’una pel·lícula, a càrrec del Grup de Dones de Salou, a la mateixa Sala Costa Daurada.

Galeria d'imatges

Sin_ttulo-1.jpg
P1240831.JPG
P1240801.JPG

Document Actions