Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou se suma als actes del Dia Internacional de les Dones

Aquest migdia s’ha llegit al passadís del TAS un manifest reivindicatiu

dimecres 10 març 2010

La regidora d’Acció Social i Ciutadania, Ana Narbona, junt amb altres regidors, treballadors municipals i més persones s’han unit aquest migdia al vestíbul del TAS per participar en la lectura del manifest de commemoració del Dia Internacional de les Dones. La lectura l’ha encetada la regidora Narbona tot dient “ quan commemorem el Dia Internacional de les Dones aquest any ho fem de forma especial. Recordem que fa 100 anys Clara Zetkin va llançar la proposta d'aquesta celebració amb l'objectiu de promoure el sufragi universal femení, i la pau i la llibertat per a tothom”. El manifest llegit ha continuat assenyalant que “en aquests 100 anys, milions de dones dels cinc continents s'han unit i han lluitat incansablement per reivindicar drets de ciutadania històricament negats a les dones.
I s'han aconseguit veritables avenços per a les nostres societats que, en la mesura que esdevenen més igualitàries, són també més democràtiques i justes. Però son encara molts, i molt importants, els reptes que ens queden per assolir.
Avui, en un context de crisi econòmica i financera mundial, que afecta molt especialment les dones, és molt important seguir treballant per la igualtat de dones i homes i seguir reivindicant la seva presència en tots els espais de la vida”.

És per això que
a) reivindiquem adoptar mesures positives per tal d'afavorir:
- el seu accés a un lloc de treball, a l'habitatge digne i a la capacitació professional;
- la no discriminació salarial i un salari just que els permeti fer front a les seves responsabilitats familiars; i
- l'eliminació de la bretxa digital que els limita l'accés a la informació i a la participació social.

b) reivindiquem programes específics per a totes aquelles dones en situació de vulnerabilitat:
- les dones grans amb discapacitats, les vídues, les aturades amb responsabilitats familiars a càrrec, les dones migrades amb dificultats d'integració, les víctimes de violència, o les malaltes de sida.

c) reivindiquem que es prenguin en consideració les aportacions de les dones en l'exercici del poder polític:
- les mesures encaminades a la conciliació dels temps de treball, familiar, personal i d'oci;
- les mesures per afavorir la corresponsabilitat d'homes i dones en les tasques domèstiques i de cura d'infants i persones grans dependents per tal que no siguin les dones qui carreguin amb tot el pes de la responsabilitat; i
- l'ordenació de territoris, pobles i ciutats que tingui en compte les necessitats de les persones pel que fa a la mobilitat: accés als serveis públics, desplaçaments al lloc de treball; o pel que fa a la seguretat.

Avui també, davant la situació de violència i abús sexual que pateixen les nenes i les dones de tot el món, especialment en els llocs de conflicte armat:
- reivindiquem que parin les guerres i que es protegeixin nenes i dones que en són les víctimes innocents.
- reivindiquem que es persegueixi aquells qui trafiquen amb dones per explotar-les sexualment.

En definitiva, en un dia com avui, volem expressar la nostra confiança en els avenços socials per tal que la tan desitjada igualtat entre dones i homes sigui una realitat aconseguida al 100% a mig termini. Però també volem expressar el nostre compromís de continuar lluitant per la igualtat de drets i d'oportunitats; per tal que la nostra sigui una societat més justa i més democràtica”.

Galeria d'imatges

DSC02546.JPG
DSC02556.JPG

Document Actions