Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou se suma avui al Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, amb la lectura institucional del manifest

dimarts 28 juny 2022

L’alcalde Pere Granados, junt amb el regidor de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, David González, i regidors representants dels grups municipals, han participat en la lectura del document, aquest matí, al passadís del Teatre Auditori (TAS)

Demà dimecres, el ple presentarà una declaració institucional per proclamar Salou com a ciutat LGBTI-friendly, compromesa amb els drets del col·lectiu

Aquesta tarda, s’inaugurarà el mural ‘Love is Love’, a l’avinguda de Carles Buïgas; i, a la nit, s’il·luminarà la façana de l’Ajuntament, amb els colors de la bandera irisada

També, el Servei d’Atenció Integral (SAI) de Salou té un stand, amb materials de difusió i sensibilització, al passadís del TAS, per tal de conscienciar la ciutadania

 

L’Ajuntament de Salou, a través de l’àrea de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, se suma avui dimarts, 28 de juny, a la celebració del Dia Internacional de l’Orgull, o per a l’alliberament LGBTI (lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals), amb un conjunt d’actes, al llarg de la jornada.

Aquest matí, l’alcalde Pere Granados, i el regidor de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, i portaveu del grup PSC, David González; junt amb els regidors representants dels grups municipals de SUMEM PER SALOU, ERC i C’s, Jesús Barragán, Sandra Zamora i Sergio Susín, respectivament, han participat en l’acte institucional de lectura del manifest, al passadís del Teatre Auditori (TAS).

També hi han estat presents els regidors Xavi Montalà, Julia Gómez, Yeray Moreno, Beatriz Morer, Marçal Curto i Reyes Pino; l’inspector cap de la Policia Local de Salou, José Luis Gargallo; Maximiliano Ros, representant del Grup d’Atenció a la Víctima de la comissaria de Mossos d’Esquadra Vila-seca - Salou; i treballadors/es del departament de Benestar, Serveis Socials i Igualtat; entre d’altres empleats i ciutadania.

El manifest posa de relleu la lluita duta a terme, durant dècades, per part del col·lectiu LGBTI, per garantir els seus drets i erradicar la LGBTIfòbia. I posa en valor la necessitat de viure, en llibertat, sense cap tipus de violència ni discriminació.

L’alcalde Pere Granados ha anunciat que demà dimecres, en sessió plenària, “presentarem una declaració institucional per proclamar Salou com a ciutat LGBTI-friendly”. En aquest sentit, ha explicat que “fa temps que treballem perquè aquesta igualtat sigui real i efectiva”; i ha assegurat que “Salou és un exemple de societat lliure, tolerant, acollidora i respectuosa amb totes les diferències ideològiques i sexuals”.

Per la seva banda, el regidor David González ha recordat que “el passat mes de febrer, vam aprovar el primer Pla Local de Polítiques LGBTI de Salou, que permetrà, no només consolidar accions que es venien desenvolupant, sinó, també, articular i impulsar noves polítiques per garantir els drets del col·lectiu, i erradicar la LGBTIfòbia”.

D’altra banda, el Servei d’Atenció Integral (SAI) de Salou compta amb un stand, amb materials de difusió i sensibilització, al passadís del TAS, per tal de conscienciar la ciutadania sobre la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere.

A més, aquesta tarda, s’inaugurarà el mural ‘Love is Love’, de tipus grafit, a l’avinguda de Carles Buïgas; una iniciativa organitzada, conjuntament, amb l’àrea de Serveis Culturals.

I, a la nit, s’il·luminarà la façana principal de l’Ajuntament, amb els colors de la bandera irisada.

Galeria d'imatges

8.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG
6.JPG
9.JPG
10.JPG
11.JPG
12.JPG
1.JPG

Document Actions