Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou se suma avui dimecres, 25 de novembre, a la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, amb una lectura virtual del manifest

dimecres 25 novembre 2020

El vídeo es pot visualitzar en el següent ENLLAÇ (FES CLIC AQUÍ)

L’àrea de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, a través del Servei d’Informació i Assessorament a les Dones (SIAD), organitza un conjunt d’accions per aquesta jornada, que es troben emmarcades al II Pla Local d’Igualtat de Gènere de Salou

Aquest vespre i nit, també s’il·luminarà la façana de l’Ajuntament de color violeta

 

L’Ajuntament de Salou, a través de l’àrea de Benestar, Serveis Socials i Igualtat i el Servei d’Informació i Assessorament a les Dones (SIAD), se suma avui dimecres, 25 de novembre, a la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones amb una lectura virtual del manifest, per part dels representants polítics i polítiques del Consistori, així com la col·laboració de Mossos d’Esquadra i el Centre d’Alta Resolució (CAR) de Salou.

Com cada any, amb motiu d'aquest dia assenyalat, la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i la Delegación del Gobierno a Catalunya, consensuen aquest manifest per commemorar i donar visibilitat a aquesta data i tot allò que representa.

Enguany, l’Ajuntament de Salou ha gravat, prèviament, la lectura del manifest per poder difondre-la, de forma virtual, a través de la seva pàgina web www.salou.cat, el perfil de YouTube i les xarxes socials corporatives. Es pot visualitzar en el següent ENLLAÇ (FES CLIC AQUÍ)

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha posat de relleu que “la nostra voluntat, com a Ajuntament, és reforçar el missatge i sensibilitzar la ciutadania de la importància d’erradicar la violència masclista, ja que vulnera els drets de les dones, pel que fa a la seva autonomia i llibertat; i aconseguir, finalment, una igualtat real i efectiva”. “No podem permetre que continuïn tenint lloc casos de violència a la nostra societat i hem d'estar amb una actitud amatent per defensar les persones que la pateixen i denunciar-ne els casos”, ha manifestat l’alcalde.

Per la seva banda, la regidora de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, Estela Baeza, ha assenyalat que “desafortunadament, un any més, ens veiem obligats i obligades a seguir commemorant el Dia Internacional per la erradicació contra les violències masclistes envers les dones”.

La regidora ha recordat que, enguany, 40 dones han estat assassinades a mans de les seves parelles o exparelles, i que el total de feminicidis (entre oficials i no oficials, per no reunir totes les condicions per ser declarats com a oficials), puja a més de 80 dones. En aquest sentit, Baeza ha afirmat que “com Ajuntament, i concretament des de les regidories d'Igualtat i Serveis Socials, seguirem lluitant per proporcionar ajuda a les dones que són víctimes de violència masclista; i per seguir conscienciant i sensibilitzant la nostra població envers aquesta xacra de la nostra societat”.

 

Altres accions per erradicar la violència masclista

L’àrea de Benestar, Serveis Socials i Igualtat de l’Ajuntament, a través del Servei d’Informació i Assessorament a les Dones (SIAD), ha organitzat per aquesta jornada un conjunt d’accions que es troben emmarcades al II Pla Local d’Igualtat de Gènere de Salou, aprovat al Ple de l’Ajuntament en sessió ordinària celebrada el dia 21 de desembre de 2015 i actualment en revisió, i iniciat l’elaboració del III Pla Local d’Igualtat.

Per poder continuar treballant durant tot l’any i de forma transversal per a la igualtat, s’ha programat una reunió i formació tècnica i presentació de les propostes dels diferents departaments del Consistori; uns 22 de moment, que han decidit participar en l’elaboració del III Pla d’Igualtat. Aquesta sessió es preveu que tingui lloc el 30 de novembre.

Durant aquesta setmana, també roman penjada la pancarta de rebuig de les violències masclistes al balcó del Consistori; i avui dimecres, al vespre i nit, s’il·luminarà la façana de l’Ajuntament de color violeta i abans del ple municipal es farà un minut de silenci en record de les víctimes de la violència de gènere.

Així mateix, en col·laboració amb la regidoria de Foment de l’Esport, s’ha editat i difós un vídeo, en el qual participen diverses persones: esportistes i /o membres de les juntes, utilitzant els cordills de color lila que s’han distribuït, amb el lema ‘JO RESPECTO I TU?’. Es pot visualitzar en el següent ENLLAÇ (FES CLIC AQUÍ).

D’altra banda, des del Centre de Formació de persones adultes ‘Àgora’, mitjançant Instagram, també s’ha iniciat una campanya entre el seu alumnat per editar les fotografies amb les polseres de silicona amb el mateix lema que els cordills.

Per últim, enguany, la Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català de les Dones, ha engegat la campanya “DIPOSITA AQUÍ EL TEU MASCLISME”, que consisteix en col·locar enganxines violetes amb aquest lema a les papereres del municipi. L’Ajuntament de Salou també participa en aquesta iniciativa i es preveu posar al voltant de 300 enganxines arreu de la ciutat.

 

Document Actions