Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou se suma avui diumenge al Dia Internacional contra la LGBTI-fòbia

diumenge 17 maig 2020

També es dona a conèixer entre els centres de secundària, la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC), i el Centre Àgora, el curtmetratge ‘Cua de Sirena’, i una infografia de la campanya ‘Jo respecto, i tu?’

L’Ajuntament de Salou, a través de l’àrea de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, se suma a la commemoració del Dia Internacional contra la LGBTI-fòbia (l'homofòbia -lesbofòbia i gaifòbia-, la bifòbia i la transfòbia), que se celebra avui diumenge, dia 17 de maig.

L’objectiu de l’adhesió a aquesta jornada és visibilitzar la necessitat de donar resposta a tota situació de discriminació, d'injustícia i de violència envers les persones per llur identitat de gènere o llurs orientacions sexuals i afectives.

Per commemorar aquesta jornada, el Servei d’Atenció Integral (SAI) de Salou ha organitzat diverses iniciatives. Aquest cap de setmana romandrà penjada la bandera irisada a les instal·lacions municipals.

També es pot llegir a la pàgina web municipal, al final d’aquesta pàgina, el Manifest Institucional, promogut per entitats del Consell Nacional LGBTI. El text gira al voltant d’un missatge que condemna les conductes de discriminació, i fa una crida a les administracions i entitats per erradicar, entre tots i totes, qualsevol tipus d’actuació discriminatòria o de violència per raó d'identitat de gènere o d'orientació afectiva i sexual.

A més, el SAI fa difusió, entre els centres educatius de secundària, la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC), i el Centre Àgora, del curtmetratge ‘Cua de Sirena’, de l’entitat Actuavallès, un vídeo d’animació stop-motion de 8 minuts, que trenca amb el binarisme de gènere, i que pretén sensibilitzar al voltant dels estereotips de gènere i la diversitat, així com fomentar el lliure desenvolupament de la identitat i de l'expressió del gènere dels infants i joves. Es pot visualitzar al següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=JpyYt6dqLZM

També es difon una infografia de la campanya ‘Jo respecto, i tu?’, que consisteix en una representació per conèixer els conceptes d’identitat de gènere, expressió de gènere, sexe biològic i orientació sexual.

Aquesta documentació també s'ha donat a conèixer a les entitats del municipi de caire social, esportiu i cultural, entre d’altres; així com als treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Salou.

L’alcalde, Pere Granados, ha manifestat que “des de l’Ajuntament, volem donar tot el suport per tal de lluitar contra la discriminació, perquè tots i totes puguem viure, en plena llibertat, sense que l’orientació sexual sigui un estigma social”. L’alcalde ha afirmat que “és molt important que la ciutadania es conscienciï que cal ser respectuosos i tolerants, i que cal fomentar aquests valors, que ens fan ser millor persones, per poder, així, construir una societat més justa i solidària". 

Per la seva banda, la regidora de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, Estela Baeza, ha assenyalat que “enguany, ens trobem en unes circumstàncies excepcionals, però des de l'Ajuntament de Salou no podem deixar d'adherir-nos a la commemoració d'aquest dia, un any més”.

Segons Baeza, “des de la regidoria d'Igualtat i, en concret, des del SAI, considerem imprescindible el fet de seguir realitzant accions de conscienciació i sensibilització per aturar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia”, i tampoc “no podem oblidar que, actualment, més de setanta països criminalitzen l'homosexualitat i la condemnen amb penes de presó, i que almenys cinc d'aquests països mantenen la pena de mort”, ha assegurat l’edila.

Cal destacar que, durant els dos darrers mesos, un total de 26 treballadors i treballadores del Consistori s’han inscrit a la formació organitzada per la Direcció d’Igualtat del Departament de la Generalitat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Ha consistit en la participació al microcurs ‘Com afrontar la discriminació LGBTI+’, que la Direcció d’Igualtat desenvolupa dins de les eines per complir amb l’article 10 (formació) i 11 (deure d’intervenció) de la Llei 11/2014, per garantir els drets de les persones LGBTI i per lluitar contra la LGBTI-fòbia.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

APRENGUEM SOBRE SEXUALITAT.jpg

Document Actions