Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou segueix amb el programa de sensibilització sobre la tinença d’animals a les escoles

La darrera de les sessions de formació s’ha fet a l’escola Santa Maria del Mar

dilluns 26 novembre 2012

La regidoria de Salut Pública i Qualitat Ambiental de l'Ajuntament de Salou manté per aquest curs escolar les sessions incloses dins de la campanya de sensibilització als estudiants del municipi respecte a la tinença responsable d'animals de companyia, especialment els gossos. Es tracta d'un programa que ja fa sis anys que es ve desenvolupant "amb molt èxit i en el que des de la regidoria creiem fermament perquè acosta als nens i nenes una sensibilitat especial cap als animals i ells ho poden transmetre als seus pares, creant d'aquesta manera una consciència i una responsabilitat en cadascuna de les famílies ", ha explicat el regidor de l'àrea, Ramon Pascual.
L'última de les accions ha dut a terme a l'escola Santa Maria del Mar on els alumnes de diversos cursos i cicles han pogut assistir a una sessió de contacte molt amena sobre com conèixer quina relació cal tenir amb un animal de companyia; com saber què li passa, quines obligacions hi ha i quins drets i deures tenim les persones que busquen la companyia d'una mascota.
Al llarg del curs seran els alumnes de P4, els de Cicle inicial de 1r curs, els de cicle mitjà de 3r curs i, finalment, els de cicle superior de 5è els que rebin la visita dels educadors i les seves mascotes. Així mateix, també hi participaran la resta de centres educatius de Salou.
En l'última sessió els nens i nenes han compartit una bona estona amb el Google, un gos rescatat de la gossera i que ha estat ensinistrat a través del treball dels monitors. Aquests han explicat -primer a través d'un audiovisual- com s'ha de tractar un gos, com determinar si tenen por, altres aspectes del seu comportament, a més de com dur a terme una tinença responsable, i en què no es poden abandonar i , posteriorment, ha fet una demostració de tot el que és capaç de fer un gos i com han relacionar-s'hi les persones.

Galeria d'imatges

foto_de_grup.JPG
foto_de_grup.JPG

Document Actions