Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou s'estalvia prop de 78.000 euros en tres mesos per les 'bones pràctiques' en el reciclatge de la matèria orgànica

dimecres 11 novembre 2009

Abans d'acabar l'any l'estalvi s'aproparà als 104.000 euros amb la millora de la quantitat i la qualitat de matèria orgànica

Aquests diners finançaran 122 nous contenidors de reciclatge per a l'any vinent i el servei de recollida

La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Salou vol agrair l'esforç dels ciutadans de Salou, a títol individual com als grans productors, per la millora en els índex de recollida selectiva de matèria orgànica tant en volum con en qualitat. En aquest sentit, enviarà un targetó a les llars que contribueixen a tenir cura del medi ambient amb els seus gestos de reciclatge on s'explica que 'gràcies al seu esforç les arques municipals s'estalviaran 40 euros per tona de matèria a tractar a la planta de compostatge de Botarell', explicava la regidora de l'àrea Montserrat Porter. Segons el departament, entre els mesos de juliol a setembre s'han estalviat 77.868 euros i fins a finals d'any es preveu que aquesta xifra arribi als 104.000 euros.
Així, si fins fa ben poc es pagaven 107 euros per tona per al tractament d'aquesta brossa orgànica ara se'n pagaran 66. 'És una molt bona notícia per a la comunitat que farà que puguem disposar d'aquesta suma per a comprar 122 nous contenidors de reciclatge per al municipi de cara al proper any i millorar el servei', explicava Porter. Els diners també serviran per cobrir les despeses que suposaran l'ampliació del servei i els camions que s'utilitzaran per a dur a terme la recollida. En aquest sentit, s'instal·laran 49 nous contenidors de vidre; 42 més de cartró i 31 més d'envasos que es repartiran pel municipi, especialment per la zona costanera.

Actualment la recollida selectiva de la matèria orgànica a Salou està implantada entre els grans productors de tot el municipi; a més de la zona per damunt de la via; al nucli antic a més del casc antic i a les urbanitzacions de Covamar, Xalets i Mirador de Salou.
El proper any, s'ampliarà el nombre d'implicats també en la selectiva de vidre, paper i cartró amb la inclusió dels mitjans productors i les llars ubicades entre el carrer Barcelona i la plaça Venus.
Els nous contenidors seran en superfície, excepte una bateria que s'instal·larà de manera soterrada a la carretera del Far per les condicions de la zona.

Cal recordar que la regidoria de Medi Ambient ha realitzat enguany una campanya explicativa i de sensibilització de la població vers el reciclatge sota el títol 'La teva brossa és bonísssssssima' que comença tot just a donar els seus fruits.

Document Actions