Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou, seu d’un curs de manipulació de pólvora

Un centenar de persones relacionades amb els diables i el bestiari de foc han assistit a les jornades del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional catalana

dilluns 14 març 2011

Salou ha estat seu aquest cap de setmana d’un curs adreçat a les colles de foc del Tarragonès i obertes als tècnics municipals per tal de realitzar la formació dels responsables dels grups consumidors reconeguts com a experts. A la jornada hi han participat prop d’un centenar de persones que pertanyen tant a grups de diables com a bestiaris de foc. La jornada la va obrir la regidora de Cultura, Isabel Aguilera, qui va destacar la importància en la nostra cultura dels elements de foc i la seva participació en els actes del seguici festiu. A la mesa inicial també hi va estar present el director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs, a més de Rosa Sarrà, de l’Agrupació del Bestiari Festiu de Catalunya i German Colominas, de la Federació de Diables i Dimonis de Salou, qui va lamentar que s’aprovés la directiva europea de productes pirotècnics.
La sessió, que es va desenvolupar durant tot el dissabte es va parlar de la legislació sobre manifestacions festives amb pirotècnia; de la seguretat aplicable als correfocs; de la composició i propietats bàsiques dels diferents tipus d’artificis pirotècnics, a més d’exemples d’accidents i incidents il•lustratius.  En acabar la sessió es va dur a terme entre els presents una prova tipus test per tal d’assolir el títol de ‘Responsables de grups de consumidors reconeguts com experts’.

Galeria d'imatges

DSC03271.JPG
DSC03277.JPG
DSC03271.JPG
DSC03277.JPG

Document Actions