Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou, seu d’una jornada sobre la Bandera Blava de les platges

Pretenen informar i facilitar coneixements als ajuntaments per tal de millorar l’obtenció del guardó

dilluns 14 novembre 2011

El proper divendres 18 de novembre, es realitzarà a la sala Mediterrània del Teatre Auditori de Salou (TAS) una jornada formativa sobre què representa el guardó de la Bandera Blava. L’objectiu d’aquesta jornada –que organitza la Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor (ADEAC) amb el suport de la Fundación Biodiversidad- és ajudar als tècnics i responsables polítics municipals per tal que puguin desenvolupar la seva feina en relació a la gestió sostenible de les platges, així com facilitar la presentació dels dossiers candidatures de  Bandera Blava. Les jornades començaran amb una benvinguda minuts abans de les 10 del matí i finalitzaran al voltant de les dues de la tarda.

Les sessions formatives abordaran temes d'interès per a Bandera Blava de cara a la temporada 2012: presentació de candidatures, visites de control, salvament i socorrisme, educació ambiental i conservació del litoral, així com altres temes relacionats amb la gestió del litoral. Així, d’entre les ponències destaquen els consells pràctics per a la presentació de candidatures a Bandera Blava 2012; propostes d'activitats d'Educació Ambiental a les platges; un cas pràctic del Senderisme Blau; solucions a problemes detectats durant les Visites de control de la Bandera Blava i seguiment de les millores o recomanacions realitzades o, per exemple, què cal fer a dur a terme la conservació dels hàbitats costaners associats a les platges.

Pel regidor de Qualitat Ambiental de l’Ajuntament de Salou, Ramon Pascual, i la regidora de Platges, Julia Gómez, es tracta d’una jornada que ajudarà a conèixer què representa el guardó Bandera Blava i perquè és important pels nostres municipis. A les jornades –les úniques que es desenvolupen a la demarcació de Tarragona-  hi està convidat el personal dels ajuntaments dels municipis amb bandera blava; els tècnics i personal responsable dels dossier bandera blava, policia de platges, a més d’altres persones o administracions que col·laboren amb la bandera blava, (ACA, Departament de Costes de la Generalitat)... entre d’altres. A la sessió del divendres hi haurà prop de 40 persones.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

250px-Blaue_Flagge_2007.jpg

Document Actions