Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou, seu d’unes jornades de divulgació del càncer

L’alcalde ha felicitat la iniciativa de l’associació Oncològica Dr Amadeu Pelegrí

dimarts 04 octubre 2011

Aquesta tarda s’han inaugurat a la sala Costa Daurada del TAS les segones jornades que organitza l’Associació Oncològica Amadeu Pelegrí davant d’unes dues-centes persones. Les sessions, adreçades a amics, malalts i professionals pretenen debatre –a més d’homenatjar el doctor de qui porten el nom- sobre aquesta malaltia des de diversos punts de vista; tant del malalt com de la família i dels avenços en aquest camp.

La presidenta de l’associació, Murielle Reig, després de donar la benvinguda als presents ha volgut recordar la figura del Dr Pelegrí, destacant “el seu caràcter, i la seva qualitat humana i professional” i elogiant la gran tasca que va fer com a metge donant serenitat, optimisme i confiança en el futur als seus pacients. El maig del 2010, el Dr Pelegrí va morir fruit d’un accident domèstic i a través d’aquesta associació es vol continuar recordant-lo a ell i també fent costat a les persones que pateixen o han patit càncer. “Creiem que sense investigació no hi ha avenços i gràcies a aquests estudis molts de nosaltres avui estem vius”, ha afirmat Reig.

L’acte ha estat presidit pel Delegat Territorial de Salut i Gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, el Dr Josep Mercadé, qui ha recordat la figura del doctor Pelegrí, amb qui va compartir estones tant personal com professionalment i ha animat l’associació salouenca a continuar endavant amb aquesta gran feina de divulgació.

Per la seva part, l’alcalde Pere Granados ha volgut “felicitar i donar el més entranyable reconeixement a totes les persones que formen l’associació oncològica, amb la seva presidenta, la Murielle Reig al capdavant, per aquest acte altruista de generositat, de solidaritat i de compromís amb totes aquelles altres persones que formen el col·lectiu de pacients afectades per la malaltia del càncer”, ha dit. El batlle, en el seu discurs també ha dit que iniciatives com la de l’associació oncològica amb seu a Salou “són una aposta ferma i responsable per l’esperança, per assolir nous horitzons en la lluita contra el càncer, que ajudaran sens dubte a millorar, normalitzar i dignificar la vida dels pacients”.

Després de la inauguració, ha pres la paraula el Dr. Agustí Barnadas amb  la conferència inaugural sobre els ‘Avenços en el tractament del càncer de mama. Teràpia individualitzada’. Una xerrada que ha presentat la Dra. Cristina Pérez, oncòloga especialista en càncer de mama de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla de Tarragona.

Les jornades continuaran demà a la tarda amb noves ponències a càrrec d’experts oncòlegs i el president de la Diputació les clourà.

Galeria d'imatges

DSCN1715.JPG
DSCN1709.JPG
DSCN1715.JPG
DSCN1709.JPG

Document Actions