Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou, seu de la inauguració del curs 2012-13 de les aules d’extensió universitària de la gent gran

En el decurs de l’acte s’ha celebrat un homenatge a l’ex coordinador de les aules, Josep Mª Sabaté

divendres 05 octubre 2012

Avui s’ha encetat oficialment a Salou el curs escolar 2012-2013 de les Aules d’Extensió Universitària de la Gent Gran (AEUGG) pertanyents a la Universitat Rovira i Virgili. L’acte ha comptat amb la presència del rector de la URV Francesc Xavier Grau, l’alcalde del municipi, Pere Granados a més de la responsable de l’Aula de la Gent Gran a Salou, Charo Ferrer; així com amb Isabel Miró, la nova coordinadora de les Aules d’Extensió Universitària de la Gent Gran de l’URV i de l’anterior coordinador, Josep M. Sabaté, a més d’altres regidors de l’Ajuntament i alumnes d’arreu del territori.

En el decurs de l’acte el rector ha destacat la gran tasca que ha desenvolupat el fins a l’actualitat coordinador de les aules “fent una feina excel·lent i amb un gran exercici de responsabilitat” i aconseguint-ne la implantació a moltes ciutats del nostre territori. Grau, ha volgut agrair en nom de la URV la tasca de  Sabaté assenyalant-lo com “una gran persona compromesa”. Sabaté, emocionat per l’homenatge, ha agraït amb entusiasme la gran oportunitat que li han donat al llarg d’aquests anys “de fer allò que m’agrada: explicar la història moderna a la meva manera”.

Per la seva part, l’alcalde, Pere Granados ha volgut posar de relleu que la gent gran “significa coneixement, saber, valor, experiència tot un cúmul d’elements que la nostra societat ha d’interioritzar per millorar”. El batlle ha encoratjat els presents a mantenir-se en plena forma, a continuar tenint inquietuds i a voler aprendre constantment. “Aquestes aules pretenen ser  una  alternativa al temps de lleure propiciant nous coneixements en àmbits de la cultura, la ciencia i la  tecnología, sobre els quals s’aconsegueix despertar l’interès” però a més, -ha afegit- “ desenvolupant  una  funció social importantíssima ja que creen la necessitat de trobar-se i relacionar-se tot creant relacions humanes que potencien el diàleg i generen vivències”.

Cal recordar que a Salou, les AEUGG es van gestar l’any 2007 i van iniciar-se el 2008 com un projecte social engegat per la Universitat Rovira i Virgili amb l’impuls de l’Ajuntament i amb la finalitat de donar una sortida a les inquietuds culturals, científiques i tecnològiques de la tercera edat.   

A Salou, la programació anual consta de conferències que es realitzen mensualment a la Sala Costa Daurada, els divendres, i sortides culturals que  han  generat  diferents espais pel coneixement, la reflexió i el diàleg; enguany es tractaran qüestions com la maçoneria; el cartells de la república i la guerra civil; la maqueta de la ciutat de Tàrraco o les bombolles especulatives i cracs, entre d’altres qüestions.

Durant el darrers anys, les Aules de la Gent Gran s‘han anat multiplicant arreu de Catalunya, afavorint també un gran creixement del nombre de participants. A les comarques de Tarragona el funcionament ha estat molt exitós, i el nombre d’aules i de participants també s’ha vist incrementat.

Galeria d'imatges

a_taula.JPG
homenatge.JPG
a_taula.JPG
homenatge.JPG

Document Actions