Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou, seu de la primera trobada de persones d'Albox fora vila

La trobada organitzada per l'Associació Cultural 'Som Albojenses' de Albox (Almeria) ha comptat amb la participació de 70 persones

dilluns 15 octubre 2012

Salou ha viscut aquest cap de setmana la primera trobada de ciutadans nascuts a Albox pero que estan fora vila; entre ells el mateix alcalde de Salou, Pere Granados. Es tracta d'un esdeveniment organitzat per l'Associació  Cultural Som Albojenses que ha reunit a unes setanta persones d'Albox, un municipi que està ubicat al nord d'Almeria, i que durant els anys 60 va patir un important flux migratori de veïns d'aquest poble cap a dues zones en concret: d'una banda a Reus i de l'altra a Sabadell.

Els integrants d'aquesta trobada -una setantena- han nascut tots a Albox (Almeria) tot i que dia porten dècades vivint al llarg i ample de la geografia catalana en llocs com Reus (on es concentren una important població albojense-catalana de més de 300 persones), Valls, Montmeló, Parets del Vallès, Vendrell, Lleida, Vila-seca, Sant Vicens dels Horts i Salou.
Per part de l'Ajuntament de Salou s'ha comptat amb la participació del seu alcalde, Pere Granados qui ha acudit a la trobada al Club Nàutic del municipi acompanyat de la regidora de Cultura María José Rodríguez. Per part de l'Associació Cultural Som Albojenses s'ha comptat amb la participació del seu president Diego Carrillo i de Ramon Rizos, vocal d'aquesta associació cultural.
Durant la trobada s'ha dut a terme un tast de productes albojenses, a més de projectar-se vídeos per recordar el poble d'origen de tots els presents, Albox. En acabar la trobada, l'Associació Cultural Som Albojenses ha lliurat un plat de ceràmica elaborat, per uns terrissaires de les Puntes d'Albox, a l'alcalde de Salou Pere Granados. Aquest, ha agraït el detall així com el fet d'haver pensat en Salou per fer una trobada d'aquestes característiques, tot reunint gent que avui en dia està plenament integrada a Catalunya però que no oblida els seus orígens.

Galeria d'imatges

-1.jpg
-3.jpg
-4.jpg
-3.jpg
-1.jpg
-4.jpg

Document Actions