Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou, seu de la segona trobada de Comunitats aragoneses de Catalunya

L’alcalde, Pere Granados, ha rebut els gairebé 600 aragonesos provinents de 19 dels 26 centres i cases regionals que hi ha al país i a Andorra

dilluns 15 novembre 2010

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha inaugurat aquest matí el II Congrés de Comunitats aragoneses de Catalunya en el que més de 600 persones tractaran fins diumenge el present i futur de les Cases i Centres d’Aragó a través d’un parell de ponències i altres activitats de caràcter més social i cultural que compaginaran en una intensa agenda. Precisament,  aquesta tarda se celebrarà un festival de al TAS –punt de trobada de la majoria d’actes- i després de sopar un ball al mateix recinte. Demà continuaran les activitats de germanor.

 

L’alcalde, en el discurs inaugural davant els 600 aragonesos arribats de poblacions com Badalona, Barcelona, Blans, Cerdanyola del Vallès, Sabadell, Lleida, Mollet o Santa Coloma de Gramenet entre un llarg etcètera, a més també del Principat d’Andorra. Pere Granados, ha volgut agrair a la Federació de Centres aragonesos de Catalunya l’elecció de Salou com a punt de trobada del congrés. També ha encoratjat els presents a “ reforçar encara més el paper de les vostres diverses associacions, no només en la difusió del vostre ric folklore i mil·lenàries tradicions, que també, sinó en que es difonguin valors tan importants per a la societat com la convivència i la solidaritat entre pobles i ciutats”. En aquest sentit, Granados ha volgut recordar que “entre tots enriquim la identitat cultural, i tots formem part de una realitat territorial, social i humana, on conviuen perfectament la diversitat i la multiculturalitat”. Per la seva part el president de la Federació de Centres aragonesos de Catalunya, Jesús Gascón, s’ha volgut felicitar per l’excel·lent resposta dels centres i els ha animat a treballar per mantenir el respecte i la fraternitat. El president local, José Antonio Ibáñez, ha recordat com Catalunya és el nucli més important d’aragonesos i ha animat els participants a conèixer Salou.

Galeria d'imatges

DSCN6406.JPG

Document Actions