Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou, seu de la tercera trobada de ciutadans d’Albox fora vila

dilluns 08 desembre 2014

Està organitzada per l’Associació Cultural ‘Som Albojenses’

 

La capital de la Costa Daurada ha estat l'escenari un any més de la trobada de gent nascuda a Albox (Almeria) però que està a fora vila. En aquest tercer dinar s’han donat cita una setantena de persones, entre ells el mateix alcalde de Salou, Pere Granados, (nascut a Albox) en el que ja s'ha consolidat com un dinar de germanor al voltant d'un grup de persones que comparteixen el seu origen geogràfic.

La cita, organitzada per l’Associació Cultural Som Albojenses, busca recordar a través de la trobada els seus orígens a Albox, un municipi que està ubicat al nord d’Almeria, i que durant els anys 60 va patir un important flux migratori de veïns d’aquest poble cap a dues ciutats principalment: d’una banda Reus i de l’altra Sabadell.

Per part de l'Ajuntament de Salou s'ha comptat amb la participació del seu alcalde, Pere Granados, i per part de l'Associació Cultural Som Albojenses s'ha comptat amb la presència del seu president Diego Carrillo, vocal d'aquesta associació cultural.

El batlle, va fer entrega d'un obsequi a l'Associació Cultural Som Albojenses i en el decurs del dinar també ha tingut lloc la presentació del llibre de Diego Cerdan "fites i efemèrides d'Albox" presentat pel propi autor.

 

Els integrants d’aquesta trobada han aprofitat el dinar de germanor al restaurant Vil·la Alexander, que s'ha convertit en una cita social anual, per intercanviar experiències i vivències i on la característica principal és que tots han nascut a Albox (Almeria) tot i que dia porten dècades vivint al llarg i ample de la geografia catalana en llocs com Reus (on es concentren una important població albojense-catalana de més de 300 persones), Valls, Montmeló, Parets del Vallès, Vendrell, Lleida, Vila-seca, Sant Vicens dels Horts i Salou.

Galeria d'imatges

portada_albox.jpg
albox.jpg

Document Actions