Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou, seu del I Simpòsium Internacional de professionals de l'Animació Sociocultural de Catalunya i de la II Trobada d'Estudiants d'Animació Sociocultural de Catalunya

dijous 03 març 2022

L’alcalde Pere Granados, junt amb presidenta de la Coordinadora per a l’Animació Sociocultural de Catalunya (CASC_CAT), Anna Belén Fernández, i el tresorer de l’Associació de Professionals de l’Animació Sociocultural a nivell Estatal, Ximo Valero, ha inaugurat l’esdeveniment, que té lloc a Salou, fins demà divendres

 

Salou ha inaugurat, aquest matí, el I Simpòsium Internacional de professionals de l'Animació Sociocultural de Catalunya i la II Trobada d'Estudiants d'Animació Sociocultural de Catalunya, que es duen a terme al Teatre Auditori (TAS), des d’avui i fins demà divendres, 4 de març.

L’alcalde Pere Granados, junt amb presidenta de la Coordinadora per a l’Animació Sociocultural de Catalunya (CASC_CAT), Anna Belén Fernández, i el tresorer de l’Associació de Professionals de l’Animació Sociocultural a nivell Estatal, Ximo Valero, ha participat en l’acte d’obertura. També hi han estat presents el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, i la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez.

L’alcalde, que ha parlat de diversitat, inclusió i integració social, ha agraït, en primer lloc, el fet d’haver escollit Salou per organitzar el Simpòsium i segona trobada. Granados ha recordat que Salou és una ciutat amb 29.000 habitants censats, en la què conviuen més de 100 nacionalitats, un fet que “significa una gran riquesa cultural per al nostre  municipi”, que es “hospitalari i acollidor”, segons ha definit.

Així mateix, ha dit que la “diversitat ha de servir per integrar i incloure”; afegint que “l’actitud que representeu és essencial per a la millora de la convivència i del respecte, i per fer les persones més felices”.

Per acabar, ha destacat que les polítiques de foment de l'animació sociocultural haurien de ser més tingudes en compte pels governants, perquè són una eina per millorar la societat i ser millors persones.

La presidenta de la Coordinadora per a l’Animació Sociocultural de Catalunya (CASC_CAT), Anna Belén Fernández, ha explicat que “l’animació sociocultural té ple sentit si permet enfortir les comunitats i aconseguir objectius que són difícils de dur a terme en altres instàncies oficials”. Ha afegit que aquesta pràctica “és una forma de vida, una actitud i una manera de veure les coses que ens acompanya en cada projecte comunitari”; i és “una estratègia de transformació social, que resulta imprescindible per poder abordar un futur més solidari i més just”.

Així mateix, el tresorer de l’Associació de Professionals de l’Animació Sociocultural a nivell Estatal i director de AUCA Serveis Educatius, Ximo Valero, ha assenyalat que “aquest encontre convertirà el municipi de Salou en l’epicentre de les experiències, de les iniciatives, dels projectes i vivències, al voltant de l’animació sociocultural”. Així mateix, ha esmentat les 9 línies temàtiques del simpòsium i la trobada: animació turística; educació ambiental; diversitat cultural; diversitat funcional; arts i acció social; gènere i diversitat sexual; intergeneracionalitat; desenvolupament comunitari i participació; i salut i benestar, des de l’animació sociocultural.

Els ponents han agraït la col·laboració de l’Ajuntament de Salou i de AUCA Serveis Educatius; de totes les parts implicades en l’organització; i del professorat i alumnat de l’Institut Jordi de Sant Jordi, de l’Institut Vidal i Barraquer de Tarragona, i de l’Institut Jaume I de Salou, entre d’altres.

En finalitzar l’acte, ha tingut lloc la conferència inaugural “Activant la interseccionalitat”, a càrrec de Lo relacional, col·lectiu catalitzador de relacions i pràctiques que transiten entre l’educació, la creació cultural i la dinamització comunitària. Es tracta de la primera ponència del conjunt d’activitats que es duran a terme, entre avui i demà.

Es pot consultar el programa sencer en aquest enllaç (FES CLIC AQUÍ).

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

13.JPG
8.JPG
6.JPG
7.JPG
5.JPG
11.JPG
1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
12.JPG

Document Actions