Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou seu d'unes jornades per divulgar les teràpies assistides amb animals

divendres 29 maig 2009

Se celebraran el 18 i 19 de juny al Palau de Congressos de Salou


Salou acollirà per segon any consecutiu unes jornades tècniques que sota el nom d' 'Interaccions terapèutiques i educatives amb animals' que reuniran a un ampli ventall d'experts. L'objectiu d'aquestes jornades és donar a conèixer els conceptes en què es basen els programes específics de teràpies assistides amb animals, dirigits a les persones afectades per diferents patologies (autisme, paràlisi cerebral, demència senil, malalties mentals greus, etc.) i les diferents maneres per a la intervenció dels d'àmbits com la salut, l'educació, el treball social i la integració.

Entre els ponents hi ha experts psiquiatres del servei per a les persones amb discapacitat intel·lectual, Villablanca; fisioterapeutes pediàtrics de La Muntanyeta; mestres d'educació especial i, fins i tot, responsables del dofinari de Tenerife, entre un ampli ventall d'experts.
Les jornades que tindran lloc el proper 18 i 19 de juny al TAS està organitzada per l'associació Tan Amigos (www.tanamigos.es)

Des de Tan Amigos s'estableix una dinàmica de relació en la qual uns gossos especialment ensinistrats serveixen de catalitzador en un procés de millora física, emocional i social dels pacients. Després d'estudiar els usuaris de les teràpies es marquen uns objectius específics per millorar la seva qualitat de vida, com per exemple: millorar la mobilitat, reforçar l'autoestima, desenvolupar sentiments d'afecte, afavorir l'expressió d'emocions i l'activitat física, estimular la memòria, el llenguatge, l'atenció i la concentració.

El cost d'inscripció a les jornades fins el 30 de maig és de 70 euros i de 90 euros un cop passada aquesta data i es poden formalitzar a jornadas@tanamigos.es

Document Actions