Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou, seu un any més de RallyRACC Catalunya-Costa Daurada

La Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Salou, PortAventura, la Cambra de Comerç de Tarragona, l’Agència Catalana de Turisme i Turespaña donen suport a la prova, que se celebrarà del 20 al 23 d’octubre

divendres 10 juny 2011

El 47è ral·li, que enguany presenta novetats en part de l’itinerari, preveu ser, un any més, un destacat dinamitzador econòmic i turístic del territori. El RallyRACC Catalunya-Costa Daurada (Rally de España 2011) ja escalfa els motors de la seva 47a edició, que es durà a terme del 20 al 23 d’octubre d’enguany en diferents carreteres de la demarcació de Tarragona. El suport de la Diputació de Tarragona a través del seu Patronat de Turisme fa possible la realització, any rere
any, d’aquesta coneguda prova automobilística, que també compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salou, de PortAventura, de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tarragona i, com a novetat d’enguany, també de l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat i de Turespaña.
El ral?li transcorrerà per diferents carreteres del Tarragonès, el Baix Camp, el Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, amb un tram a la comarca lleidatana de les Garrigues. La sortida i l’arribada serà a Salou, mentre que el parc d’assistència se situarà al palau de congressos de PortAventura. El ral·li presenta enguany novetats
quant a l’itinerari. En aquest sentit, la prova comptarà amb un tram de terra completament nou de 27,5 km, un altre de mixt amb bona part dels quilòmetres també nous, dues especials d’asfalt inèdites i un tram asfaltat de 45,97 km, el més llarg d’aquestes característiques de tot el mundial. La dificultat esportiva i estratègica d’aquesta edició de la prova també vindrà donada per la celebració de dos trams nocturns, una altra de les novetats d’enguany.
Els detalls de la prova s’han donat a conèixer aquest migdia a la Diputació de Tarragona, en un acte amb la participació del president de la institució supramunicipal, Josep Poblet; del vicepresident del RACC, Enric Cucurella; del director de l’àrea esportiva de l’entitat, Aman Barfull; de l’alcalde de Salou, Pere Granados; del subdirector de l’Agència catalana de Turisme de la Generalitat, Patrick Torrent; del codirector de PortAventura Enrique Fontecha, i del president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Albert Abelló.

Beneficis per al territori
El president de la Diputació ha destacat el paper del ral·li com a dinamitzador econòmic i turístic a la demarcació, tant a la costa com a l’interior. En aquest sentit, s’ha referit a l’elevat retorn de la inversió en aquesta prova i a l’oportunitat econòmica que representa per als agents econòmics del sector turístic o comercial, la qual cosa adquireix una importància especial en els actuals temps d’incertesa econòmica. L’any passat, el ral·li va generar un impacte econòmic de 26,1 milions
d’euros al territori, amb 153.395 visitants al territori, una ocupació del 46% als establiments d’allotjament, una repercussió als mitjans d’abast estatal de 16,4 telespectadors i més de 124 milions de lectors de premsa. Aquestes xifres es multipliquen en l’àmbit mundial: 45 milions de telespectadors en 111 països. Tot plegat, ha afegit Josep Poblet, justifica l’esforç de les entitats i administracions participants. Per la seva part, el batlle de Salou, Pere Granados, ha destacat, així mateix, la necessitat que es tingui la màxima cura per evitar possibles impactes negatius d’aquest esdeveniment en el territori.
La resta de participants en la presentació han destacat, així mateix, el valor del ral·li com a dinamitzador de l’economia de la zona, així com la importància que aquest esdeveniment esportiu continuï celebrant-se a la demarcació de Tarragona.
Durant l’acte també hi ha hagut paraules d’agraïment per als ajuntaments i les forces de seguretat pel seu paper decisiu en la bona marxa d’aquest esdeveniment.

Tota la informació sobre el RallyRACC i el mapes dels trams estan disponibles a www.rallyracc.com

 


 

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

Presentacion_RallyRACC_1.jpg
Presentacion_RallyRACC_2.jpg
Presentacion_RallyRACC_1.jpg
Presentacion_RallyRACC_2.jpg

Document Actions