Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou signa amb la Fundació Onada un nou pla d’ocupació per a la inserció d’una vintena de persones

divendres 30 gener 2015

L’acord pretén integrar socialment i laboralment a persones en risc d’exclusió social

Realitzaran les pràctiques laborals fent reforç per a les tasques de jardineria i espais públics costaners

 

L’Ajuntament de Salou posa en marxa aquest proper dilluns un nou pla d’ocupació ‘Salou Actiu’ destinat a oferir formació i ocupació a un grup de 20 persones, que realitzaran les practiques laborals fent tasques de jardineria i de manteniment de la ciutat. En el marc d’aquest conveni –que s’ha signat avui amb la Fundació Onada- es contractarà a vint persones al llarg de nou mesos (amb una durada trimestral) per tal de desenvolupar un tipus de feina específica i de suport a la jardineria, al manteniment de la zona costanera i especialment al manteniment dels camins existents i també per donar suport a la Brigada Municipal. Aquest migdia s’ha signat aquest conveni, la tercera edició amb les mateixes característiques que es desenvolupa de la mà de la Fundació Onada, al municipi. L’alcalde de Salou, Pere Granados, en la signatura del document ha assenyalat que ““des de l’Ajuntament es venen executant polítiques actives d’ocupació que tenen un marcat caràcter social i d’inserció laboral, que continuarem potenciant aquest 2015”.

Pel regidor d’Ocupació, Jesús Barragán, “estem davant d’un Pla d’Ocupació que pretén generar no tan sols una feina sinó també millorar la formació d’aquestes persones i generar unes condicions per tal que puguin inserir-se laboralment”.

Per la seva part, el president de la Fundació Onada, Josep Gomis, ha manifestat que “és el tercer any que signem aquest tipus de conveni, i el que veiem és que està donant un resultat extraordinari. Entenem que és el millor que es pot fer en aquests moments: que gent amb una situació de risc pugui optar a una formació, i també a una feina”. Des d’Onada, ha manifestat Gomis, “el nostre agraïment a la sensibilitat de l’Ajuntament de Salou perquè aquesta tasca és molt meritòria i nosaltres com a Fundació pretenem ser útils amb les persones que més ho necessiten”.

L’acord, recollit per conveni, determina que la inserció laboral es durà a terme en tres fases; una primera entre els mesos de febrer i abril; una segona de maig a juliol, i, finalment, la tercera fase entre els mesos de juliol a setembre. Els seleccionats, a més duran a terme un període de formació no tan sols en la matèria amb la que hagin de treballar sinó també per aprendre diverses tècniques d’inserció laboral.

La subvenció atorgada per l’Ajuntament a la Fundació ONADA ha estat de gairebé 100.000 euros, destinats a l’execució d’aquest projecte.

Galeria d'imatges

onada.jpg
conveni.JPG

Document Actions