Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou s'incorpora a Tarraco Viva amb activitats específiques a la Vil·la de Barenys

dijous 08 maig 2014

La Vil·laRomana de Barenys ha acollit avui la roda de premsa de presentació de la implicació de Salou al Festival Tarraco Viva 2014. El regidor de Turisme, Benet Presas ha estat l’encarregat de presentar la iniciativa acompanyat de la tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria. També han estat presents, la regidora de Cultura de Salou, Maria José Rodríguez, la Consellera de Comerç i Turisme de Tarragona, Patricia Anton i Magí Seritjol director del Festival Tàrraco Viva.
En total, seran cinc activitats diferents, que durant els propers dies 9, 10 i 11 de maig, organitzades específicament per aquest recinte i per al municipi de Salou, que van des de visites guiades i reconstruccions històriques del que va significar aquesta vil·la, fins a un taller de tast de vi o activitats pedagògiques per a escoles que tindrà lloc demà de 9:30 a 12:30.
El regidor Benet Presas, s’ha mostrat molt satisfet per “l’impuls que prendrà aquest jaciment per a Salou i els seus ciutadans, que podran conèixer molt millor i entendre què va passar aquí fa 2.000 anys, gràcies a les activitats que organitza el Festival i que esperem que siguin tot un èxit”. Presas ha volgut afegir que “hem volgut incloure la vil·la un recurs històric i cultural que teníem, com a primer pas per posar en valor tot una sèrie de recursos culturals i artístics del nostre municipi que ha de tenir una continuïtat”.
Per la seva part, Begoña Floria, ha destacat la importància d’aquesta adhesió “ja que si Tarraco ocupava part d’un territori, no només una ciutat, del que també Salou en formava part; ara, en el present, també ha de ser part del Festival”.
El director del Festival Tàrraco Viva,  Magí Seritjol, ha explicat que la Vil.la de Barenys “és un jaciment molt interessant, ens parla de la vida agrícola, un complement perfecte al que és la vida urbana de Tarraco”.  Seritjol ha explicat que “no desplacem activitats de Tarraco aquí sino que hem creat activitats específiques per la Vil.la de Barenys. Les activitats van encaminades a explicar que era una Vil.la en aquella època” i ha conclos assegurant que “esperem que aquesta col.laboració tingui molt recorregut”

La Vil.la Romana de Barenys
El conjunt arqueològic de Barenys estava destinat a la fabricació de materials de construcció i d’àmfores per a l’exportació de vi tarraconense. Consta d’un forn per coure ceràmica que conserva completament la cambra de foc i, al seu costat, hi ha restes d’un gran espai columnat que correspondria als tallers on els terrissers treballarien les peces de fang.
Tot i que les restes conservades son molt reduïdes, també es considera l’existència d’una premsa per a produir vi, gràcies a la troballa d’uns contrapesos que suggereixen que es tractaria d’una premsa de palanca. S’han conservat també diverses restes d’àmfores i altres contenidors que servirien per emmagatzemar-hi el vi procedent de vinyes plantades a les proximitats.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

premsa1.jpg
premsa3.jpg
premsa4.jpg
premsa1.jpg

Document Actions