Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou supera amb èxit el simulacre del Plaseqcat

Des dels punts d’observació s’ha escoltat amb ‘prou intensitat’ les sirenes del municipi

dijous 03 desembre 2009

Aquest matí Salou ha viscut un nou episodi de simulacre del Plaseqcat que es realitza cada 6 mesos per tal de preparar a la població en cas de risc químic. Quan passaven 5 minuts d’un quart d’11 del matí ha sonat la sirena que donava l’inici d’alerta al simulacre que ha durat uns 11 minuts. Al cap d’uns 10 minuts ha sonat el so de fi d’alerta de 30 segons de durada que marcava la fi del simulacre.

En tot moment membres de la Policia Local de Salou i tècnics de protecció civil de l’Ajuntament de Salou han supervisat el simulacre. Raquel Fernandez, Tècnica de protecció civil de l’Ajuntament de Salou, ha explicat que: ”en els punts d’observació habilitats al municipi s’ha escoltat la sirena amb prou intensitat”. En total la centraleta de la policia local de Salou ha rebut 9 trucades interessant-se per la sirena i que era el que passava.

Prèviament al simulacre, s’han repartit tríptics amb la ubicació de la sirena i que cal fer en cas de simulacre. A més també s’han format tot un seguit d’observadors per part de l’Ajuntament per tal de que avaluessin el simulacre des de diferents punts del municipi. Com era d’esperar les reaccions dels ciutadans han estat diverses, des de gent que no es preocupava per la sirena i feia la seva rutinària a gent que ha trucat interessant-se o ha parat als cossos de seguretat o als observadors preguntant que era el que passava.

Document Actions