Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou supera amb èxit el simulacre del Plaseqcat

L’objectiu és familiaritzar a la població del so de les sirenes per tal que puguin identificar-ho així com millorar l’avís d’alerta

dijous 28 abril 2011

Aquest matí Salou ha tingut lloc un nou simulacre del Plaseqcat que es realitza cada 6 mesos per tal de preparar a la població en cas de risc químic. A les 10.40 hores del matí ha sonat la sirena que iniciava l’alerta al simulacre amb les sirenes activades automàticament des del CECAT de Barcelona que ha durat uns 10 minuts. Posteriorment, ha sonat el so de fi d’alerta de 30 segons de durada que marcava la fi del simulacre.  Més tard, a les 11:15h s’ha finalitzat la recollida de dades de camp de tots els observadors.

En tot moment membres de la Policia Local de Salou i tècnics de protecció civil de l’Ajuntament de Salou han supervisat el simulacre. En concret, Raquel Fernandez, Tècnica de protecció civil de l’Ajuntament de Salou, ha explicat que: ”en els punts d’observació habilitats al municipi s’ha escoltat la sirena amb prou intensitat en el seu radi d’acció”.

Prèviament al simulacre, s’han repartit tríptics amb la ubicació de la sirena i que cal fer en cas de simulacre. Com era d’esperar les reaccions dels ciutadans han estat diverses, des de gent que no es preocupava per la sirena i feia la seva rutina una desena de gent que ha trucat a la Policia Local o a l’Ajuntament interessant-se pel so o bé, que han parat als cossos de seguretat o als observadors preguntant què era el que passava.

Des de l’Ajuntament, diferents observadors han col·laborat en el simulacre per tal de que avaluessin el seu correcte funcionament des de diferents punts del municipi.

Galeria d'imatges

DSCN0118.JPG

Document Actions