Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou supera, per primer cop, els 29.000 habitants censats

dilluns 09 març 2020

El 65% dels residents a Salou són de nacionalitat espanyola

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha afirmat que ‘el municipi es troba immers en un procés positiu d’evolució constant i sostenible, que es tradueix en un augment de població’

Els projectes com Hard Rock, que dinamitzaran el turisme 365 dies a l’any; la futura creació de zones APEU (Àrees de Promoció de l’Economia Urbana), a l’estil dels districtes de dinamització comercial (BID); i la previsió de creixement de la ciutat de forma sostenible i com a Destinació Turística Intel·ligent (DTI), principals focus d’atracció de nous residents a Salou

El batlle demanarà a la Generalitat una revisió de la documentació per construir una nova escola, de 2 a 16 anys, a la zona de Cap Salou, que va ser desestimada

Salou es troba immers en un procés positiu d'evolució constant i sostenible, que es tradueix en un augment de població. Així, per primer cop a la història del municipi, Salou ha arribat als 29.000 habitants censats. Una notícia “molt positiva”, tal i com l'ha qualificat l’alcalde de la localitat, Pere Granados, que ho atribueix al fet que “Salou és una ciutat en contínua expansió i creixement, així com amb projectes de futur il·lusionants i ben definits que fan que sigui considerada com una urbs atractiva per escollir viure-hi tot l'any”.

L’alcalde ha fet esment de la previsió de creixement de la població de forma sostenible i com a Destinació Turística Intel·ligent (DTI); dels projectes a nivell comercial que té la ciutat, que fan referència a l’estudi per a la implantació de les zones APEU (Àrees de Promoció de l’Economia Urbana), a l’estil dels districtes de dinamització comercial (BID), una fórmula per donar un gran impuls al comerç de Salou. Així mateix, el macro projecte de Hard Rock, que tira endavant, “generarà molts llocs de treball i beneficiarà l’economia familiar dels salouencs i salouenques, ja que amb la previsió d’obrir els 365 dies de l’any, es produirà un efecte molt positiu d’imant i d’atracció de nous residents”, ha assegurat el batlle.

El mandatari ha afirmat que “nosaltres tenim previst absorbir el creixement de la població, perquè coneixem bé quines són les nostres potencialitats”. El batlle s’ha referit a la recent notícia que deia que Salou és una de les ciutats amb més previsió de creixement en els propers 10 anys, la qual cosa comportarà satisfer necessitats a nivell educatiu, com la creació d’un nou centre escolar, de 2 a 16 anys, a la zona del Cap de Salou. El batlle ha recordat que, en el seu dia, “la Generalitat va emetre uns informes desfavorables per a la construcció d’una nova escola; demanem, doncs, que es revisin les necessitats que tindrà Salou en un futur immediat, perquè tinguem previst el creixement que estem experimentant”.

Actualment, al municipi salouenc hi ha 29.033 persones censades, segons dades del Padró Municipal d’Habitants. El 65% residents a Salou són de nacionalitat espanyola, és a dir, 18.953 persones. I 10.080 són estrangers (2.910 són comunitaris i 7.170 són no comunitaris), que representen el 35%.

Dels censats espanyols, 9.599 són homes i 9.354 són dones, en percentatges de 50,65% i 49,35%, respectivament.

Dels censats estrangers comunitaris, el 48,63% són homes i el 51,37% són dones. I dels no comunitaris, el 55,59% són homes i el 44,41% són dones.

Per nacionalitats, els origens amb més nombre de censats són: Espanya, Senegal, Rússia, Índia, Rumania, Marroc, Pakistan, Itàlia i Bulgària.

L’intèrval d’edat amb més persones empadronades segons la piràmide de població és, per a Espanya, dels 40 als 49 anys. Pels comunitaris, també de 40 a 49. I pels no comunitaris, de 30 a 39 anys.

Document Actions