Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou surt al carrer en la Diada Nacional per reivindicar el present i el futur del país

L'alcalde, en el seu discurs institucional, destaca que "el nou camí que hem de traçar s'ha de fonamentar sobre el nostre dret legítim i democràtic a poder escollir lliurement i en pau"

dimecres 12 setembre 2012

Aquest matí, la plaça de l'11 de Setembre del municipi ha acollit un any més l'acte de la Diada Nacional que recorda l'abolició de les institucions i llibertats civils catalanes a mans de les tropes de Felip Vè l'any 1714. En un acte amb una elevada participació de la societat civil al voltant del monument de Rafael Casanova s'ha dut a terme l'ofrena floral en la que han participat una seixantena d'entitats i associacions, a més de l'Ajuntament i dels partits polítics del municipi. L'hereu de Salou, ha lliurat a l'alcalde, Pere Granados, la senyera i aquest l'ha dipositada a les mans d'un policia local vestit de gala qui l'ha hissada al so dels Cant dels Segadors.

Minuts abans el batlle ha pronunciat el parlament institucional amb un clar missatge d'afirmació nacional. Ha començat assegurant que la Diada "ens convida a una reflexió política col·lectiva sobre el nostre present, com a país que aspira i necessita desenvolupar i aprofundir en tots els seus drets i potencialitats, i que ens ha de guiar per aquell camí que junts decidim prendre per defensar millor els interessos polítics, socials i culturals de Catalunya". A més, ha afirmat que "avui ens toca a tots nosaltres demostrar que també creiem en aquest país i que tenim la ferma voluntat, com a societat catalana, de reclamar un nou model i un nou estatus polític i jurídic que ens permeti donar resposta a totes les nostres necessitats, propòsits i reptes que ens marquem". En aquest sentit, Granados, s'ha referit al fet que "avui molta gent se sent motivada per continuar reclamant allò que la història i el moment requereixen per avançar pel camí del progrés col·lectiu" ja que, segons ha manifestat " el nostre país es veu ofegat (...) en bona part per l'actitud de l'Estat amb Catalunya, negant aquelles transferències que legalment ens corresponen (...) i és normal que davant d'aquestes dificultats volguem desenvolupar un projecte ambiciós per Catalunya". En el discurs, Granados ha assegurat que "hem de redreçar el rumb pensant en el nostre benestar col·lectiu, però també en la pervivència del nostre país (...) i per donar aquest pas endavant hem de poder planificar i controlar el nostre esforç fiscal". L'alcalde ha finalitzat el discurs institucional amb un missatge clar: "el nou camí que hem de traçar s'ha de fonamentar sobre el nostre dret legítim i democràtic a poder escollir lliurament i en pau; amb seny, sense pressa i sense perdre la confiança en nosaltres mateixos, amb respecte, amb diàleg per arribar a l'acord, però amb fermesa de conviccions, amb orgull i amb la major unitat possible".

En acabar l'acte, a la plaça del Carrilet s'han ballat sardanes i s'han aixecat castells amb la colla local La Global. Per la tarda, la trobada de manotes a la plaça de Francesc Germà clourà un dia festiu i reivindicatiu a Salou.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

DSCN8056.JPG
DSCN8046.JPG
DSCN8046.JPG
DSCN8056.JPG

Document Actions