Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou tanca l’exercici del 2013 amb un superàvit de 2,7 milions d’euros

dimecres 30 abril 2014

Al ple d’avui també s’han aprovat unes modificacions d’ordenances fiscals que beneficien el sector empresarial eximint de costos als negocis

El ple de l’Ajuntament de Salou ha donat compte aquest migdia de la liquidació del pressupost de l’exercici de l’any 2013, el qual s’ha tancat amb un superàvit de 2,71 milions d’euros. El regidor de Gestió Econòmica, Jesús Barragán, ha explicat que aquest fet posa de relleu tota la feina que es porta a terme i sobretot “perquè s’han complert objectius importants com és el de contenció de la despesa, havent aplicat criteris d’austeritat i rigorositat en la gestió per definitivament tenir una hisenda local sanejada; amb la feina, l’esforç i la sensibilitat de la regidoria de Gestió Econòmica i del govern per aconseguir unes finances municipals sanejades; que han tingut lloc, val a dir, en un entorn econòmic complex i complicat, dins el marc d’una crisi econòmica sense precedents”, ha explicat.

 

Per la seva part, el batlle, Pere Granados, ha volgut felicitar totes les persones que ho han fet possible, primer, per l’esforç de ciutadans, perquè “amb el seu sacrifici i amb la seva comprensió, fan possible la tasca dels ajuntaments”. A més del personal de l’Ajuntament, que ha comprés i ha participat de manera excel·lent en el nou model d’execució de la despesa. I també, al personal de l’àrea de Serveis Econòmics per la seva implicació i esforç en tot aquest procés, així com a  totes les persones i grups municipals que han cregut i recolzat els pressupostos i el pla d’ajustament i remarcava que “el resultat és que l’Ajuntament de Salou compleix amb escreix els requisits que marca la normativa d’estabilitat pressupostària; té superàvit, i el seu endeutament és només del 53%; indicadors que ens diuen que tenim una òptima situació econòmica”, (el màxim permès per llei és del 110%). Granados ha parlat també de la rigorositat de les finances de Salou “que ens permeten presentar uns comptes sanejats i amb un sobrant de diners molt important que ens ha permès rebaixar enguany els impostos”, ha recordat.

 

Amb aquest romanent de tresoreria de 2,7 milions el regidor ha anunciat que malgrat “l’actual normativa limita molt l’ús que l’Ajuntament en pot fer i prioritza que es destini a retornar préstecs bancaris”, ha apuntat “però això seria absurd: es retornarien préstecs que es van obtenir amb molt bons tipus d’interès per després haver de tornar-los a demanar a tipus molt més alts per finançar noves inversions”, ha afegit. Així que ha avançat que “existeix l’opció de fer servir aquest romanent per finançar certes inversions. I aquesta és la voluntat d’aquest equip de govern: dins del marc legal permès, retornar el romanent de l’any 2013 no als bancs, sinó a la ciutadania en forma d’inversions que millorin la seva qualitat de vida, que és per allò que som aquí com a càrrecs públics”.

 

Altres ajudes a l’activitat econòmica

D’altra banda, el ple d’avui també ha aprovat dues modificacions a les Ordenances Fiscals que, d’una banda, eliminen el pagament de la tramitació per a canviar la titularitat de negoci. Així, al ple s’ha aprovat la supressió de la taxa per canvi de nom de les activitats comercials, sempre que els establiments segueixin dedicant-se al mateix. Fins ara, els restaurants, bars, locals d’espectacles que reprenen la seva activitat amb un nou responsable després d’un traspàs havien d’abonar al consistori 615 euros, mentre que les petites botigues o oficines pagaven 270 euros. Avui s’ha aprovat per unanimitat suprimir aquesta taxa, per la qual les arques municipals deixaran d’ingressar entre 50.000 i 60.000 euros anuals.

A més, també s’ha modificat una segona ordenança referent a la taxa de recollida i de tractament de residus per tal de canviar el mètode de meritament de les altes i baixes i passen a ser en ambdós casos per trimestres en lloc de per semestres; de manera que s’ajusta el pagament de la taxa als terminis d’ús que en fan els establiments; i per tant, produint un estalvi econòmic als empresaris.Galeria d'imatges

ple.jpg
ple.JPG

Document Actions