Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou tanca la liquidació del pressupost del 2014 amb un superàvit de més de 5,4 milions d'euros

dimecres 29 abril 2015

Aquestes bones dades econòmiques de l'exercici permetran rebaixar la pressió fiscal a la ciutadania en el proper pressupost


La gestió econòmica “eficaç” i el pla de sanejament d'aquest mandat 2011-2014 han permès mantenir serveis i  millorar les finances municipals


 

 

Salou aprovarà aquesta tarda en la sessió plenària la liquidació del pressupost de l’any 2014 que desprèn uns resultats “molt positius” després que en els darrers quatre anys 2011-2014 s’hagi aplicat un pla de sanejament de les finances i un major control de la despesa. Així, segons ha explicat l’alcalde, Pere Granados, estem davant uns comptes “sanejats” als que s'ha arribat a partir de les “mesures que aquest govern va adoptar per reconduir la situació econòmica en la qual ens vam trobar a l’entrar a governar”. El batlle ha explicat que malgrat tot, en aquest mandat hem “mantingut la inversió en infraestructures i sense retallar en els serveis que està oferint l’Ajuntament a la ciutadania”. Amb les dades positives a la mà i amb un superàvit de més de 5,4 milions d'euros de romanent de tresoreria el batlle ha afirmat que “estem en condicions d’anunciar que es podrà baixar els impostos a la ciutadania en el proper pressupost”, a més de tenir damunt la taula altres opcions com ara realitzar inversions; mantenir polítiques de millora en la dotació de la despesa social; mantenir i millorar l'oferta de serveis i pagar als proveïdors en terminis molt curts.


A més, com ha recordat el regidor de Gestió Econòmica, Jesús Barragán, en aquest mandat 2011-2014 s'han realitzat inversions per import d'11.428.164 euros; s'ha mantingut i millorat l'oferta de serveis de la que pot gaudir la ciutadania; a més d'incrementar-se la despesa social per atendre a les persones amb necessitats econòmiques i socials, com ara dotar de més de 150.000 euros addicionals per acció social; crear noves subvencions per a la taxa de recollida d'escombraries o subvencions per ajudar a pagar la factura energètica. A més de desenvolupar diferents plans d'ocupació per formar i donar experiència a persones en situació d'atur de llarga durada.


Barragán, també ha comentat com aquest 2014 també s'han donat uns ingressos no previstos per més de 2 milions d’euros gràcies a majors ingressos per una millora de l'activitat del sector de la construcció i immobiliari; pel cobrament de subvencions endarrerides o l'increment dels ingressos per la participació en tributs de l'estat; a més d'una reducció de la despesa per a concessions de serveis municipals per una millor gestió de la mateixa o un estalvi en les despeses de les diferents àrees municipals.
El plenari d’avui, el darrer del mandat, també s’aprovarà inicialment les modificacions de l’ordenança de civisme i convivència.

Galeria d'imatges

ajunt.jpg

Document Actions