Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou tindrà una banda municipal de música

divendres 21 setembre 2007

L'Ajuntament de Salou vol crear una banda municipal de música. Amb aquest objectiu, convoca tots els ciutadans i ciutadanes que vulguin formar-ne part el proper dimecres 26 de setembre, a les 20 hores, a la sala Mediterrània del Teatre Auditori de Salou (TAS). La idea és que es puguin començar els assajos la primera setmana d'octubre i que la primera actuació pugui tenir lloc al Nadal.
El regidor de Cultura, Paco Gaya, ha presentat aquesta setmana oficialment el futur director de la banda, Josep Roda, i ha afirmat que és la 'persona idònia' per tirar endavant aquest projecte 'il·lusionant'. Per argumentar-ho, ha repassat el currículum de Roda, tot explicant que és professor d'ensenyament secundari de l'especialitat de Música i inspector d'Educació, que ha estat professor del Conservatori de Música de Barcelona i que ha publicat diferents obres de pedagogia musical, així com llibres de text de la seva especialitat.
Continuant amb el repàs de la seva trajectòria professional, Gaya ha destacat també que Roda ha estat membre del patronat de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, Coordinador General de l'Escola Superior de Música de Catalunya i Subdirector General d'Ensenyaments Artístics. A més, ha compost una quarentena d'obres que han estat interpretades per Josep Fuster, Josep Caballé, Francisco Grau, Nino Díaz, Maria Rosa Manzano, la Banda Municipal de Barcelona, la Sociedad Musical Unió Musical de Llíria, i l'Orquesta 'Camerata Instrumental de Barcelona', entre altres músics; i ha estat guardonat amb diferents premis, per exemple al certamen internacional de Torrevieja o al concurs de pas-dobles de Vinaròs.
Aquest director castellonenc (nascut a Sant Mateu i resident a Barcelona) ha precisat que la base de la banda seran els alumnes de l'Escola de Música de Salou, però que també hi tindran cabuda totes aquelles persones de la localitat, preferentment, o de les poblacions veïnes, que estiguin interessades en participar-hi i que tinguin coneixements mínims d'un instrument.
'Una banda ideal està formada per una quarentena de músics, integrada per 3 flautes, 2 oboès, un petit clarinet, 12 clarinets, 2 saxos alts, 2 saxos tenors, 1 saxo baríton, 1 fliscorn, 4 trompes, 3 trompetes, 3 trombons, 2 bombardins, 2 tubes, i 5 instruments de percussió (per exemple, timbals, bombo, caixa, xilòfon, pandereta i triangle). Els violoncels i els contrabaixos també poden afegir-s'hi als concerts i no hi haurà limits d'edat', ha concretat Roda.
I és que, com ha agregat Gaya, la banda, que tindrà un uniforme amb l'escut de Salou, farà les funcions d'orquestra de cambra i de conjunt de carrer. Perquè això sigui possible, es preveu que assagi tots els dimecres, de 19 a 21 hores.
Josep Roda creu que la constitució de la banda municipal servirà per incentivar els estudis de música i fomentar la cohesió social i els vincles d'amistat entre els participants i confia que en un termini de '2 o 3 anys', el grup podrà estar ja consolidat. Es tracta d'un 'projecte a llarg termini', ha assenyalat en aquest sentit.
En aquesta iniciativa, el consistori invertirà fins a finals d'any 5.000 euros, en concepte de retribució econòmica al director i compra d' uniformes i material. D'altra banda, l'Ajuntament preveu comprar 2 o 3 instruments, propis d'una banda, l'any que ve.

Document Actions