Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou tindrà una segona biblioteca al costat del Centre de Formació Permanent Atenea

dijous 23 juliol 2015

L'alcalde ha encarregat als serveis tècnics municipals la redacció del projecte

Els serveis tècnics municipals de Salou ja treballen en l'estudi del projecte d'una nova biblioteca al municipi per tal de posar fi a les carències amb les que es troben els usuaris de l'actual servei, ubicat al centre històric, en un edifici catalogat i que no pot créixer més per atendre la demanda. El batlle, ha assegurat que aquest nou equipament bibliotecari serà “un edifici ben planificat, amb una organització de l’espai que respongui a les necessitats dels usuaris i que s’adaptin als canvis constants que es produeixen i també podria -fins i tot- incloure unes aules per a l'Escola Oficial d'Idiomes”, ha manifestat. Així, segons Pere Granados caldrà dur a terme una nova biblioteca central i deixar l’actual com a biblioteca local, ubicada a un edifici bé protegit de meitats dels anys 80 i que responia a un volum de 7.000 habitants. La nova ubicació seria a tocar de l'edifici Atenea i del nou pavelló esportiu Salou-Ponent; és a dir, en una zona educacional i de serveis.


Cal recordar que el Mapa de la Lectura Pública de Catalunya estableix que per a una població d’uns 29.000 habitants, correspon una superfície d’equipament d’uns 2.500 metres quadrats i un fons d’uns 58.000 volums (d’una ràtio de 2 documents/habitant). Es tracta doncs d'aixecar un nou edifici a un solar de titularitat municipal i dotar-lo “d'espais diàfans i flexibles, que s’adaptin a les noves necessitats de serveis i a les noves tecnologies; que siguin espais confortables, per a la consulta, l’estudi, l’oci i la relació social”, ha apuntat el batlle després de la celebració del plenari municipal contestant una pregunta del regidor d'ERC, Alexandre Boquet.

El màxim responsable municipal també ha anunciat que dins l'encàrrec també s'estudiarà com encaixar les noves tecnologies dins l'edifici ja que la nova tendència en aquest tipus d'equipaments fa que les àrees d’accés adquireixen una major importància i incrementin significativament la seva superfície per tal d’enfortir la funció de la biblioteca com a centre de relació social; a més de crear un espai específic destinat a les activitats de promoció de la lectura per al públic infantil i on es potenciïn també els espais de formació i amb noves tecnologies.

Salou –ha afegit Granados- és un municipi amb unes xifres anuals importants i sostingudes de creixement demogràfic i amb un important creixement estacional, “caldria proposar un escenari de xarxa urbana bàsica que donés resposta a les necessitats de lectura pública a la ciutat pensant en una previsió de creixement a 10 anys vista”. Malgrat tot, el batlle, ha assegurat que el projecte també s'haurà de consensuar amb els tècnics de biblioteca per tal d'encaixar-lo al seu dia a dia i a l'experiència per fer més útil l'equipament.

Galeria d'imatges

petita.jpg
P1170979.JPG

Document Actions