Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou tira endavant dos programes d'ocupació juvenil que donaran feina a 25 persones d'entre 18 i 29 anys

dilluns 07 desembre 2015

El treball i la formació serà per a les àrees d'auxiliar de restauració i Servei; auxiliar de Comerç, a més de socorrista en instal·lacions aquàtiques, cambrer de sala o animador turístic


Els programes, subvencionats amb fons de la Generalitat i per Europa, tenen un cost de prop de 110.000 euros


L'Àrea d'Ocupació conjuntament amb la de Joventut de l'Ajuntament de Salou han aconseguit tirar endavant dos programes adreçats a l'ocupació i formació exclusiva per a joves del municipi. Ambdós s'iniciaran el pròxim 28 de desembre i inseriran un total de 25 persones d’entre 18 i 29 anys. Es tracta de programes cofinançats pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i pels Fons Socials Europeus.


D'una banda, al programa Fem Ocupació per a Joves (FOJ) està previst que hi participin un total de 10 alumnes. Les tasques a desenvolupar seran les d’auxiliar de restauració i Servei i els d'auxiliar de Comerç vinculat al Servei turístic. Ben pròximament s'iniciarà la selecció dels joves, els quals hauran de tenir entre els 18 i els 29 anys, estar en situació d'atur i apuntats al programa de Garantia Juvenil. Els estudis mínims que s'exigeixen són tenir el títol de l'ESO, i el màxim comptar amb un Cicle Formatiu de Grau Mitjà. La contractació dels alumnes serà per un període de 6 mesos, i la formació d’entre 90 i 120 hores. La selecció dels alumnes està prevista realitzar-la pel personal contractat pel programa (un prospector i un orientador). Com ha explicat el regidor d'Ocupació, Jesús Barragán, “estem davant d’uns programes que donen grans oportunitats a joves en el seu primer contracte amb l’empresa i on la formació és cabdal. Vista l’experiència d’altres anys, ha estat molt positiva ja que aquells que realment van saber aprofitar aquesta oportunitat s’han mantingut a l’empresa”.


El segon dels cursos, el qual també s'iniciarà el 28 de desembre és el de Joves per l’Ocupació, un programa innovador de suport a l’experiència pràctica de persones joves desocupades entre 16 i 24 anys, i menors de 30 anys en cas de persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, que combina accions d’orientació, tutorització i seguiment individualitzat, formació i adquisició d’experiència professional en empreses i que facilita la seva inserció laboral a les empreses i fomenta el seu retorn al sistema educatiu. Els alumnes tindran un contracte laboral de 6 mesos i una formació mínima de 290 hores. Els tres àmbits d’actuació seran els de socorrista en instal·lacions aquàtiques, cambrer de sala o animador turístic, per un total de 15 Joves. Durant la fase de formació tindran una beca de 150 euros al mes i l’opció de pràctiques en empresa. El programa té una durada de 15 mesos.

Per tal de poder accedir al programa, els joves han de complir requisits com l'edat, i poden o no comptar amb la titulació de l'ESO i és imprescindible estar inscrit com demandants de feina i al programa de Garantia Juvenil. Aquest segon programa compta amb una subvenció de 65.950€, la qual ha de servir per impartir als alumnes una formació professionalitzadora i la contractació d'un tutor acompanyant que els permeti dur a terme la inserció durant els 15 mesos que duri el programa. També està previst que aquells alumnes que no hagin acabat l'ESO puguin obtenir el títol a través de la formació facilitada.

 

Els joves interessats en formar part d’algun d’aquests programes i que compleixin els requisits poden informar-se al servei d’ocupació de l’Ajuntament (segona planta, telf 977 309 200). En tots dos programes les empreses que contractin els alumnes tindran una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional de 648,60 € mensuals durant 6 mesos per cada un d'ells.


Ambos programes estan cofinançats pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i els Fons Socials Europeus.

Galeria d'imatges

joves.jpg

Document Actions