Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou tira endavant unes ordenances fiscals que rebaixen d’un 3% l’IBI i aporten mesures d’estímul fiscal a l’economia

Les OOFF també rebaixen d’un 10% la taxa d’ocupació de via pública amb taules i cadires

dimecres 23 octubre 2013

El ple de l’Ajuntament de Salou ha aprovat avui la proposta d’Ordenances Fiscals pel proper 2014 que proposa abaixar un 3% la quota de l’IBI i congelar la resta d’impostos i taxes municipal, les quals no s’actualitzaran tampoc d’acord amb l’IPC.

Aquestes OOFF esdevenen un instrument de foment i d'impuls a l’economia com a camí per a la sortida de l’actual situació ja que ajuden al creixement econòmic i a la creació de nous llocs de treball a les empreses (en especial la petita i mitjana empresa i els autònoms). “També es proposa rebaixar un 10% la taxa d’ocupació de la via pública amb taules i cadires. D’aquesta manera es pretén una major dinamització econòmica i una menor tributació d’una part de l’hostaleria, que és un sector econòmic molt important a Salou”, ha explicat el regidor de Gestió Econòmica, Jesús Barragán.

Juntament amb les OOFF el regidor ha avançat que s’aprovarà una convocatòria de subvencions per les empreses i autònoms que creïn ocupació, i una línia d'ajuts als joves emprenedors i pels aturats de llarga durada que iniciïn una activitat empresarial al 2014.  Així, en el primer dels casos els autònoms i empreses amb domicili d'activitat a Salou que creïn nous llocs de treball a les seves empreses utilitzant la Borsa de Treball Municipal podran rebre subvencions des de 250€ fins a 400€ per persona contractada.

En l’altre dels casos, les persones fins a 35 anys i les persones en situació d’atur de llarga durada que capitalitzin l’atur, empadronades a Salou i que posin en marxa una activitat empresarial classificada en règim de comunicació, rebran una subvenció equivalent a l’import del 50% de la taxa a pagar per l’obertura.

Barragán també ha recordat que es manté el Sistema de Pagament Fraccionat de tributs en 10 mensualitats sense interessos, i s’amplia amb una nova modalitat: el Sistema de Pagament Avançat (en un únic rebut) que permet unificar en un pagament al mes de febrer el conjunt de tributs i al qual s’hi aplica una bonificació del 3% sobre l’import total. “Per tant –ha conclòs l’alcalde- aquells ciutadans que s’acullin a aquesta mesura veuran una rebaixa d’un 6% en l’IBI” i ha afegit que “per davant dels números amb aquestes ordenances demostrem la ferma voluntat de donar un bon servei i mantenir la qualitat a la ciutadania”, ha dit Granados, qui també ha volgut felicitar el regidor i l’àrea econòmica per la bona feina feta i els ajustos que s’han fet.

Al plenari, el regidor competent també ha anunciat que l’Ajuntament de Salou donarà una subvenció equivalent al valor a pagar per la plusvàlua a totes les persones que  es vegin obligades a lliurar el seu habitatge per no poder fer front al pagament de la hipoteca, o bé quan el banc realitza l’execució d’aquesta hipoteca aquestes situacions, de forma que no es vegin obligades realitzar cap pagament o contreure cap deute addicional amb l’Ajuntament.

Altres mesures que s'han aprovat generen facilitats pels procediments d’obertura d’activitats subjectes al règim de comunicació prèvia, perquè puguin ser tramitats de manera més senzilla i ràpida per les persones que hagin d’obrir alguna activitat inclosa dins d’aquest règim. A la vegada, les ordenances fiscals estableixen una taxa única que es liquidarà en el moment que es comuniqui l’inici de l'activitat de 700 € per les activitats iniqües i de 1.600€ per a les activitats subjectes a informes mediambientals.

 

Altres acords

El ple de l’ajuntament també ha donat llum verda al projecte d’obres per a l’execució dels canals de sortida d’aigües a la platja de Ponent per import de prop de 40.000 euros; el projecte d’obres de renovació del substrat de plantació dels parterres de flor de temporada als espais verds públics de Salou a més de crear la comissió de Protecció Civil de l’Ajuntament.

Document Actions