Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou torna a acollir el prestigiós torneig Mare Nostrum Esei Summer Cup, amb la participació de 200 equips juvenils

dijous 22 juny 2023

L'alcalde Pere Granados destaca l'impacte econòmic i turístic d'aquest esdeveniment esportiu a la capital de la Costa Daurada

 

Salou es prepara per acollir la 12ª edició del torneig de futbol Mare Nostrum Esei Summer Cup, del 22 al 25 de juny, amb la participació de 200 equips, formats per joves d'edats compreses entre els 7 i 18 anys.

Aquest matí, l'alcalde Pere Granados, acompanyat d'Albert Viñas, CEO & Co-Founder de la Mare Nostrum Cup; Fernando Luque, director comercial d'ESEI Events, i Yeray Moreno, regidor d'Esports de Salou, ha presidit la presentació d'aquest prestigiós torneig de futbol masculí i femení. També hi ha assistit David Nadal, director tècnic de la FEHT, i representants del Patronat Municipal de Turisme de Salou.

Es preveu la participació d'un total de 2.600 persones allotjades als municipis de Salou, Vila-seca i Cambrils, que seran els principals escenaris d'aquesta competició.

Cal destacar que el torneig ha superat, amb escreix, tots els rècords de participació. Dels 80 equips que van competir al 2022 es passarà a 200, tant nacionals, com internacionals. Es calcula que vindran unes 4.000 persones, que representaran entre 10.000 i 12.000 pernoctacions.

S'estima que el torneig generarà un impacte econòmic de 3.200.000 euros que beneficiarà la nostra zona, ja que es disputarà en 19 camps de diversos municipis de la Costa Daurada, incloent-hi Salou, Reus, Riudoms i Vila-seca.

L'alcalde Pere Granados ha felicitat Albert Viñas i Fernando Luque per la seva gran feina dedicada a impulsar el turisme esportiu, així com també ha tingut paraules positives per a l’àrea d’Esports de l’Ajuntament, per al sector de l’allotjament i la FEHT. Ha destacat la importància d'aquest esdeveniment per a la destinació i ha dit que suposa un gran impuls per al turisme, a la capital de la Costa Daurada, amb un important impacte econòmic. Ha afegit que aquest torneig i altres com aquest són “un gran encert per anar guanyant terreny en producte turístic esportiu, tant per a les empreses com per als municipis”. Finalment, ha valorat el fenomen de la desestacionalització, a través de l’esport.

D'altra banda, Albert Viñas ha explicat que “estem sorpresos, molt gratament, del creixement d'aquesta edició. El torneig Summer ha estat, habitualment, una festa de final de temporada per a aquells clubs que, per calendari, no poden participar a l'Easter, però en unes dates, a finals de juny, on la majoria d'equips ja ha tancat la temporada. Per això, era un torneig petit on la xifra rècord de 80 equips de l'any passat ja va ser un enorme èxit. Ara, ens trobem amb quasi 200 i amb l'alegria de veure com, fins i tot, clubs que van participar a l'últim Easter repetiran al Summer, només 2 mesos després."

El director comercial d’ESEI Events, Fernando Luque, ha agraït la col·laboració dels establiments hotelers pel que fa a l’allotjament i ha explicat la procedència dels participants, que venen de Madrid, País Basc, Catalunya, La Rioja i Navarra, València, Islàndia, Irlanda, Estats Units, Líban i França. Es farà una classificatòria amb fase or i una fase de consolació. També ha parlat del futbol femení, enguany, per primer cop, tot un repte, ha dit, amb 40 equips; i ha nomenat les diferents categories de joc. Així mateix, ha destacat la presència de l’argentí Martín Mantovani, el jugador millor valorat de la Kings League.

Finalment, el regidor d’Esports, Yeray Moreno, ha valorat allò que representen els tornejos futbolístics i esportius, en general, de cara a la formació i al desenvolupament integral i personal dels nens i nenes i joves participants. “A través de l’esforç individual i col·lectiu, els jugadors creen hàbits i responsabilitats que contribueixen a millorar com a persones i també com a esportistes”, ha manifestat.

Els partits es disputaran al Complex Esportiu Futbol Salou, a més de 5 camps de futbol a Reus, 2 a Riudoms i 1 a Vila-seca. Així, Salou es converteix en l'escenari perfecte per a aquest esdeveniment futbolístic de gran envergadura.

D’altra banda, aquesta tarda de dijous, a les 19 h, milers persones participaran a la desfilada inaugural pel passeig Jaume I. Aquesta comptarà amb la presència dels jugadors i jugadores del torneig.

En acabar, l’alcalde Pere Granados, acompanyat dels representants de l’organització i regidors de l’Ajuntament, donarà la benvinguda.

I aquest proper diumenge, dia 25 de juny, a les 13 h, tindrà lloc el lliurament de premis, al Complex Esportiu Futbol Salou.

 

 

Galeria d'imatges

MARE NOSTRUM ESEI SUMMER CUP HQ.png

Document Actions