Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou torna a posar en marxa els Consells Municipals Participatius

dilluns 30 maig 2022

Són òrgans formats per càrrecs municipals, associacions i ciutadania, en general, que tenen com a objectiu fomentar la interacció entre l’Ajuntament i les persones residents

Se celebren a partir d'avui dilluns, 30 de maig, i durant les properes setmanes

 

L’Ajuntament de Salou torna a posar en marxa, a partir d'avui dilluns, 30 de maig, els Consells Municipals Participatius, òrgans representatius de participació, deliberatius, consultius, assessors  i proposants, de diversos àmbits concrets o zones territorials identificades al municipi. Es duran a terme durant aquestes properes setmanes.

Formen part dels consells l'alcalde, que els presideix, regidors/es i tècnics de l'Ajuntament. També, els representants de les associacions inscrites al Registre Municipal d'Entitats i Associacions de Salou; els col·lectius i les persones inscrites en el Registre de Grups d'Interès de Catalunya; així com les persones que tinguin vinculació amb l'àmbit del consell. A més, poden assistir-hi persones convidades.

Tenen com a objectiu impulsar i desenvolupar la participació al territori, per tal d’apropar la gestió municipal i la ciutadania, i vetllar per la política municipal que millori la qualitat de vida dels veïns i veïnes. En aquest sentit, dits consells poden sol·licitar i rebre informació, així com assessorar i proposar actuacions al Govern municipal.

N’hi ha de dos tipus, territorials i sectorials, en funció de l’àmbit de què tractin. Els territorials són el consell de Cap Salou, i el consell de Zona Centre. D’altra banda, els sectorials són de Joventut, d’Esports, de Cultura, Econòmic i Empresarial, de la Gent Gran i d’Infància.

L’alcalde Pere Granados ha assenyalat que “els Consells Participatius ens permeten saber, de primera mà, les necessitats de les entitats i de la ciutadania; alhora que els donem a conèixer les iniciatives que es duen a terme, des de les diferents àrees de l’Ajuntament”.

El regidor de Participació Ciutadana, Hèctor Maiquez, també ha explicat que "des de la regidoria, estem molt contents de poder tornar a convocar els consells, que són una eina molt útil d'interacció amb la ciutadania i de govern obert".

Per a més informació, es pot consultar al Departament de Participació Ciutadana, a la primera planta de l'Ajuntament de Salou, de dilluns a divendres, de 8 a 15 h. També, es pot trucar al 977 30 92 00, extensió 1214; o bé escriure un correu a l'adreça electrònica participacio@salou.cat.

D'altra banda, es pot consultar la regulació completa al Reglament de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Salou.

Document Actions