Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou treballa per desplegar cicles formatius duals al municipi relacionats amb el turisme, el comerç i els serveis

dimecres 16 novembre 2016

S’ha celebrat una reunió entre l’Ajuntament, el Departament d’Ensenyament i el sector privat del municipi per determinar l’abast de les necessitats del col·lectiu empresarial

 

El proper curs Salou podria comptar amb un nou cicle formatiu dual “fet a mida” d’acord a les demandes del sector comercial, hoteler i de serveis del municipi. Les darreres hores s’ha mantingut una trobada a tres bandes entre el màxim responsable municipal acompanyat dels regidors d’Ensenyament, Julia Gómez i Turisme, Benet Presas per part de l’Ajuntament, a més de responsables del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i sector privat. En aquest àmbit, han estat representats els sector dels apartaments turístics, del càmping, de la FEHT, també de PortAventura, a més de l’Associació d’Hoteleria de Salou,Cambrils, La Pineda i l’Associació de comerciants Salou 365 dies o l’Associació empresarial de la zona turística, entre d’altres.

 

Aquesta trobada -que culmina un seguit de trobades bilaterals entre Ajuntament i Departament d’Ensenyament i Ajuntament i sector privat- pretén donar sortida a una doble necessitat que existeix al municipi; d’una banda, la possibilitat que els joves es formin en FP dual, realitzant les pràctiques a empreses de Salou i de l’altra que el sector aconsegueixi cobrir feines amb mà d’obra local, jove i que compti amb una formació especialitzadora a través de beques o d’un contracte amb bonificacions per a l’empresari. “Estem plenament segurs que aquesta possibilitat en la que fa temps que treballem pot sortir endavant perquè hem vist com el sector té demandes clares que han escoltat atentament des del departament d’Ensenyament”, apuntava Granados. “En aquesta reunió s’ha dut a terme, en primer lloc, una detecció de les necessitats que té el nostre empresariat, amb el compromís per part del departament de generar una resposta a partir de la formació professional dual”.

Aquesta FP Dual és una sortida a cavall entre la formació i el treball; de manera que l’alumne compta amb un calendari escolar flexible perquè es recupera la figura de l’aprenent però aconseguint una titulació, una experiència i una formació.

Actualment, al Camp de Tarragona hi ha 350 empreses col·laborant activament en la inserció del miler d’alumnes que s’estan formant en la FP Dual.

Galeria d'imatges

fpdual.jpg
P1000214.JPG

Document Actions